Upenes smūtijā vai desertā. Trīs vasarīgas receptes

Upenes vislabāk ēst svaigas un no krūma, taču ogas var salasīt arī veselīgiem un saldiem našķiem! LSM.lv piedāvā trīs gardas upeņu receptes vasarai.

Upeņu un kokospiena smūtijs

Upeņu un kokospiena smūtija recepti piedāvā ēdienu blogere Annija Mihelsone.

Nepieciešams: 

  • 1–1,5 ēdamkarotes kaņepju proteīna
  • 4 ēdamkarotes pilngraudu auzu pārslu
  • 1 banāns
  • 3 saujas upeņu
  • ½ bundžiņas kokosriekstu piena
  • ¾ glāzes ūdens
  • 1 ēdamkarote medus
  • 5 zaļās pistācijas
  • upeņu pulveris

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē kopā. Ja sanāk par biezu, pievieno mazliet ūdens. Medus daudzumu variē pēc garšas – kāds nu katram saldums patīk.

Gaisīgie upeņu zefīri 

Upeņu zefīru recepti piedāvā saimniece Iveta Dmitrijeva.

Nepieciešams: 

  • 150 grami ābolu
  • 100 grami upeņu
  • 250 grami cukura
  • 1 olas baltums
  • 160 grami ūdens 
  • 8 grami agar-agar pulvera
  • atkārtoti 400 grami cukura

Pagatavošana

Cep ābolus cepeškrāsnī, līdz tie ir mīksti, un iegūst biezeni. Uzsilda upenes, sablendē, izsijā caur sietu un iegūst biezeni. Samaisa abus biezeņus ar cukuru, pievieno olas baltumu un sāk kult.

Pa to laiku lej katliņā ūdeni ar agar-agar pulveri. Silda līdz 40 grādiem, pievieno cukuru. Vāra līdz 110 grādiem vai līdz brīdim, kad, paceļot karoti, veidojas stīgas.

Karsto sīrupu lej virsū putojošajam biezenim un turpina putošanu lielā ātrumā, līdz top spīdīga, gluda, stingra, meringa krēmam līdzīga masa. Liek konditorejas maisā ar uzgali un veido zefīru.

Kad apžuvis, pārkaisa ar pūderi un liek kopā pusītes.

Aukstā ogu zupa ar biezpiena krēmu

Aukstās ogu zupas recepti piedāvā LSM.lv Bērnistaba.

Ogu zupai:

  • 500 grami svaigu vai saldētu ogu
  • 3 (vai vairāk) ēdamkarotes cukura

Biezpiena krēmam:

  • 300 grami biezpiena
  • 200 mililitri saldā krējuma
  • ēdamkarote vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana:

Ogas sablendē kopā ar cukuru. Ja ogu masa ir ļoti bieza, var pieliet apelsīnu vai kādu citu sulu. Visieteicamāk lietot saldētas ogas, tad zupa izdosies īpaši auksta. Ja to gatavo no svaigām ogām, sagatavoto zupu liek ledusskapī vai uz brīdi saldētavā, lai tā atdziest.

Putukrējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa biezpienu. Ja vēlas ļoti gludu masu, biezpienu var izberzt caur sietu, tad pievienot putukrējumam.

Zemeņu zupu liek porciju traukā, virsū liek karoti biezpiena krēma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti