Plācenīšiem (2–3 porcijām) nepieciešams:
- 400 grami laša filejas bez ādas un asakām
- 60 grami sarīvēta siera
- 1 tējkarote citronpiparu
- 1 sauja sakapātu diļļu
- 2 olas
- Šķipsniņa sāls
- 1 ēdamkarote grieķu jogurta
- 80 grami rīvmaizes
Mērcei nepieciešams:
- 120 mililitri krējuma
- 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 1 ēdamkarote majonēzes ar samazinātu tauku saturu
- sāls, maltie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Laša fileju sagriež mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek nelielā bļodā un sajauc viendabīgā masā. Ar rokām izveido plācenīšus un liek uz pannas, cep uz vidējas uguns, apgrozot no abām pusēm. Plācenīšus pasniedz ar diļļu mērci.