Ir pagājuši laiki, kad uz cukura paciņām bija teikts, vai cukurs ir ražots no cukurbietēm vai cukurniedrēm. Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) norāda, ka ražotājam tas arī nav jānorāda. Arī agrāk tā bija uzņēmumu brīvprātīgi sniegta informācija.
Tiesa, ir zināms, ka Eiropā cukuru ražo no cukurbietēm, savukārt austrumvalstīs un Amerikā no cukurniedrēm. Tomēr šīm ziņām attiecībā uz cukura kvalitāti nav nozīmes. Daudz svarīgāk ir zināt, ar kādām metodēm saldā viela ir ražota.
Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas katedras docente Daiga Kunkulberga norāda, ka cukura garšas īpašības var atšķirties, jo katrā rūpnīcā to var ražot dažādi. Turklāt atsevišķi cukuru veidi ir iegūstami tikai no cukurniedrēm.
Visi tumšie cukuri ir ekskluzīvi un vērtīgāki nekā baltie, jo tajos ir lielāks minerālvielu daudzums. Proti, brūnais cukurs nav tik ļoti attīrīts kā baltais, līdz ar to vairāk saglabājis savu specifisko garšu un kvalitāti. Brūnais arī vairāk dod karameļu toni un garšu un tik viegli nekūst.