Tikai tētiem un bērniem! Gatavojamies sveikt māmiņas svētkos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mums ir dažas idejas, kā pārsteigt  māmiņu svētkos, bet jums vēl ir dažas dienas, lai sagatavotos svētkiem.

Mēs piedāvājam uzrakstīt mammai grāmatu, pagatavot dāvanu kastīti, mācīties dziesmas un gatavot gardumus, cerot, ka no šīm idejām kāda jums noderēs.

Vēl vairāk ideju varat meklēt sadaļā "Dienas darbiņi", muzikālu apsveikumu, skaistu lietu pagatavošanas padomus, krāsojamos zīmējumus un citas idejas varat meklēt Bernistaba.lsm.lv.

Uzrakstiet mammai grāmatu!

Izprintē grāmatas sagataves lapas.

Dokumenti

Mana grāmata

Lejuplādēt

1.9 MB

 

 

 

 

Uz vāka autors raksta savu vārdu, zem tā ielīmē savu fotoattēlu vai uzzīmē savu portretu.

Tālāk apraksta savu vecumu, auguma garumu, svaru (šiem rādījumiem klāt pieraksta mērījumu datumu, jo pēc laika mērījumi jau būs citādi, tos var rakstīt blakus. Šeit bērnam būs nepieciešama pieaugušo palīdzība).

Lapā “Mana ģimene” var ielīmēt foto vai uzzīmēt ģimeni. Tālāk apraksta, zīmē vai aplicē par tēmām “man patīk”, “es protu”, “man garšo”.

 

Pagatavojiet dāvanu vai saldumu kastīti!

 

Nepieciešams:

  • Stingrs papīrs.
  • Šķēres.
  • Līme.
  • Aukliņa vai lentīte.
  • Caurumotājs.
  • Saldumi.

Norise: No papīra izgriež apli, to saloka trīskārši. Nogriež salocītā papīra augšējo daļu (skatieties video), tad izgriež divas lapiņas, lai salokot izveidotos trauciņš.

Salīmē divas lapiņas kopā vienu virs otras. Katras lapiņas augšpusē izspiež caurumu. Caurumos iever lentu, ar lentas palīdzību trauciņa augšējo malu savelk kopā.

Trauciņā var likt saldumus vai kādu dāvaniņu.

 

Palutiniet mammu ar biezpiena mājiņām!

Nepieciešams:

  • 400 g cepumu (svarīgi, lai cepumi būtu kantainas formas),
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 150 g marmelādes,
  • 500 g biezpiena,
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
  • 3 ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana:

Biezpienu izberž caur sietu vai saberž ar karoti. Biezpienam pieliek gabaliņos sagrieztas želejas konfektes.

Cukuru un vaniļas cukuru pieliek saldajam krējumam, saputo. Putoto krējumu pieliek biezpienam, samaisa. Uz cepuma liek biezpiena kaudzīti, abās malās liek pa cepumam, lai veidotos mājiņa.

Cepumu mājiņas vislabāk sagatavot iepriekšējā dienā, lai konfektes paspētu nedaudz izkust, garšas sadraudzētos.

Biezpienam var pielikt žāvētus vai svaigus augļus, riekstus, saldā krējuma vietā var izmantot skābo. Cukura daudzumu izvēlas pēc garšas, ņemot vērā cepumu saldumu.

Iemācieties dziesmu "Silta, jauka istabiņa"

Te pieejami vārdi.

 

Iemācieties dziesmu "Es savai māmiņai!

Te pieejami vārdi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti