Plūmju vietā var izvēlēties sezonas ogas vai augļus, noderēs arī saldētas ogas no pērnā gada krājumiem.
Nepieciešams:
- 500 g plūmju.
- 2 ēdamkarotes cukura.
Drumstalām:
- 200 g miltu
- 150 g valriekstu.
- 100 g cukura
- 150 g sviesta
- 1 tējkarote kanēļa.
Pagatavošana:
Cepamtrauku ietauko vai izklāj ar cepampapīru.
Plūmēm izņem kauliņus, sagriež četrās daļās. Plūmes liek cepamtraukā, pārber ar cukuru.
Drumstalām visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā. Valriekstus sakapā. Aukstu sviestu sakapā gabaliņos, iejauc sagatavotajā maisījumā un ar pirkstiem saberž drumstalās. Drumstalas pārber plūmēm.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
Pasneidz karstu vai aukstu. Var pasniegt ar saldējumu, vaniļas mērci, putukrējumu vai jogurtu.