Melno pupiņu braunijs
Ralfs gatavo
Raidījums mazajiem gardēžiem!
- Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
- Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
- Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.
Sastāvdaļas:
- 250 g melno pupiņu (var vārīt pats vai nopirkt jau konservētas).
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera.
- ½ glāze ātri vārāmo auzu pārslu.
- ¼ tējkarote sāls.
- 1/3 glāze medus.
- ¼ glāze kokosriekstu eļļas.
- ½ tējkarote cepamā pulvera.
- 6 sulīgas dateles.
- ½ glāze tumšās šokolādes.
- 2 ēdamkarote pūdercukura.
Pagatvošana:
- Visas sastāvdaļas, izņemot šokolādi, saliek blenderī (ja blenderis nav īpaši jaudīgs, tad sastāvdaļas var pievienot pakāpeniski, medu atstājot pēdējo).
- Blenderē, līdz iegūta viendabīga masa.
- Sagriež šokolādi nelielos gabaliņos.
- Iemaisa šokolādes gabaliņus kopējā masā.
- Cepamajā traukā vai kūkas formā ieklāj cepampapīru un ielej sagatavoto masu.
- Cep 180 grādos apmēram 20 minūtes.
- Pa virsu uzber pūdercukuru. Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija 2020. gada 28. novembrī.