Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo 7. sezona

Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo 8.sezona

Ralfs gatavo. Gaisīgā melleņu kūka

Melleņu kūka ar krēma pildījumu. Gatavojam kopā ar bērniem!

Skaista un garda kūka, kuras sastāvdaļas noteikti varat atrast ledusskapī. Izmēģiniet šo recepti!

Melleņu kūka

 

Sastāvdaļas:

  • 180 g klasisko "Selgas" cepumu
  • 400 g melleņu
  • 4 olu baltumi (ja mazas oliņas, tad 5)
  • 5 ēdamkarotes cukura

Krēmam:

  • 300 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • 200 g vārīta iebiezinātā piena
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 1 tējkarotes vanilīna cukura
  • 1 šķipsniņa sāls

 

Pagatavošana:

1. Olas (4 gab.) pirms gatavošanas vēlams paturēt istabas temperatūrā. Sākot gatavot, atdala olu dzeltenumus no baltumiem.

2. Pirmo pagatavo krēmu. Bļodā sajauc kukurūzas cieti (3 ēdamkarotes), miltus (2 ēdamkarotes), vanilīna cukuru (1 tējkarote) un šķipsniņu sāls.

3. Nelielā katliņā ielej pienu (300 ml), pievieno sviestu (50 g) un olu dzeltenumus. Uzkarsē, bet neuzvāra.

4. Tad liek klāt iepriekš sajauktās sausās sastāvdaļas un vienā piegājienā ieber katlā. Ar putojamos slotiņu aktīvi un nepārtraukti maisa, līdz izveidojas viendabīga masa un sabiezē.

5. Noņem katliņu no uguns un pievieno vārītu iebiezināto pienu (200 g), turpina strauji maisīt, līdz tas pilnīgi izkūst un izveidojas viendabīga masa. Noliek krēmu maliņā atdzist.

6. Uzliek cepeškrāsni sildīties uz 190 grādiem.

7. Ņem kūkas formu vai cepamtrauku un, drupinot cepumus (180 g) nelielos gabaliņos, noklāj ar tiem visu formas apakšu.

8. Pa virsu kā nākamo kārtu vienmērīgi izkārto mellenes (400 g).

9. Ņem dziļu bļodu, liek tajā olu baltumus un pievieno cukuru (5 ēdamkarotes). Ar mikseri kuļ, līdz izveidojas stingras putas (tā, lai, bļodu apgriežot otrādi, masa nekrīt ārā).

10. Atdzisušo krēmu vienmērīgi pārsmērā pāri melleņu kārtai.

11. Kā pēdējo kārtu liek saputoto olbaltuma masu.

12. Liek cepeškrāsnī un cep 7–10 minūtes 190 grādos, līdz augšiņa mazliet apbrūnē.

13. Ļauj kūkai nedaudz atdzist vai arī atdzesē pavisam un pasniedz. Labu apetīti. (Šī nebūs kūka, ko var skaisti sagriezt. To ar lāpstiņu vai karoti izceļ no formas un pasniedz "izjukušu" gabaliņu.)

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti