Latvijā
Piemaksas ģimenes ārstu praksēs reģionos, papildu kolēģis, mentori jaunajiem mediķiem: ko paredz VM...
Piemaksas ģimenes ārstu praksēs reģionos, papildu kolēģis, mentori jaunajiem mediķiem: ko paredz VM primārās veselības aprūpes plāns (papildināts)
Lai iedzīvotājiem nodrošinātu efektīvāku un vienlīdzīgāku veselības aprūpi un samazinātu speciālistu un slimnīcu noslodzi, Latvijā nepieciešams stiprināt primāro veselības aprūpi, secinājusi Veselības ministrija (VM), kas sadarbībā ar esošajiem un topošajiem ģimenes ārstiem izstrādājusi vairākus priekšlikumus, kas paredz, piemēram, atslogot mediķus ģimenes ārstu praksēs no birokrātijas, uzlabot speciālistu sasniedzamību un rosināt jaunos ārstus studēt ģimenes medicīnu. Informatīvais ziņojums otrdien, 21. maijā, uzklausīts valdībā.
Par VARAM nosaukuma maiņu Saeimā vēl paredz diskusijas
Par VARAM nosaukuma maiņu Saeimā vēl paredz diskusijas
Valdība otrdien, 21. maijā, atbalstīja ieceri no 1. jūlija mainīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nosaukumu, turpmāk to dēvējot par Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju. Tādējādi nemainītos ministrijas nosaukuma saīsinājums. 
Variņu pamatskolu slēdzot, vecāki sūtīs bērnus izglītoties citos novados
Variņu pamatskolu slēdzot, vecāki sūtīs bērnus izglītoties citos novados
Latvijas skolās jau pagājušonedēļ izskanējis pēdējais zvans absolventiem, bet šonedēļ sākas eksāmenu sesija. Samazinoties skolēnu skaitam un pieaugot izmaksām, turpinās skolu tīklu reforma, tāpēc vairākām mazajām lauku skoliņām šis pavasaris ir pēdējais. Arī Smiltenes novada Variņu skolai, kuras audzēkņi un vecāki pirms gada izcīnīja iespēju mācības vēl turpināt. Kas tālāk notiks Variņos?
«Zaļais kurss» – Eiropas politikas dzinējspēks, kas cer pārkārtot ekonomiku un mainīt iedzīvotāju pa...
«Zaļais kurss» – Eiropas politikas dzinējspēks, kas cer pārkārtot ekonomiku un mainīt iedzīvotāju paradumus. Kas man no tā?
Vides politika nesen ir izvirzīta Eiropas Savienības (ES) politikas veidošanas priekšplānā, jo Eiropas Komisija ir aizsākusi tā dēvēto Eiropas Zaļo kursu kā galveno ekonomiskās izaugsmes stratēģijas virzītājspēku. Līdz ar to arvien biežāk ikdienā izjutīsim sekas Eiropas Parlamenta lēmumiem, kas saistīti ar vides un klimata jomu.
LSM aptauja: Vairākums Latvijas iedzīvotāju ikdienā nav izjutuši ieguvumus no novadu reformas
LSM aptauja: Vairākums Latvijas iedzīvotāju ikdienā nav izjutuši ieguvumus no novadu reformas
Lai gan gadu pēc novadu reformas atbildīgās ministrija ziņojumā bija secināts, ka uzlabojusies pašvaldību finansiālā un administratīvā kapacitāte un augusi pakalpojumu pieejamība un kvalitāte, tagad, trīs gadus pēc reformas, vairākums iedzīvotāju atzīst, ka savā ikdiena nesaredz nevienu ieguvumu no reformas, liecina pētījumu centra "Norstat" sadarbībā ar LSM.lv veiktā aptauja. 
Apvainojumu gūzma mudina stilisti Indru Salceviču vākt parakstus pret anonīmiem komentāriem portālos
Apvainojumu gūzma mudina stilisti Indru Salceviču vākt parakstus pret anonīmiem komentāriem portālos
Kad aprīlī vairāki portāli pārpublicēja fragmentus no intervijas ar stilisti Indru Salceviču, viņa saskārās ar naidīgu un aizskarošu komentāru gūzmu medijos un komentāros pie šiem rakstiem sociālajos tīklos. Neiecietība interneta vidē nav nekas jauns, par to ir paredzēta atbildība un bijuši tiesas spriedumi, bet Indra gatavo iniciatīvu "Manabalss.lv", lai atļautu komentēt tikai identificējamiem lietotājiem, piemēram, pieslēdzoties ar "Latvija.lv".
Liepājā atceras Līvas ciemu un senās tradīcijas
Liepājā atceras Līvas ciemu un senās tradīcijas
Liepājā vasaras sezonu jau 20. reizi ieskandinājuši Līvas ciema svētki. Tos rīko, godinot latviešu tautas tradīcijas un pilsētas vēsturi, – proti, Liepāja savulaik izveidojās no maza zvejnieku ciematiņa Līvas upes krastā. Svētki aizvadītajās brīvdienās ļāva iepazīt tradicionālos amatus, folkloras mantojumu un saulrietā vērot vērienīgu deju uzvedumu Liepājas pludmalē.
Pieaug pieprasījums pēc vietām sociālās aprūpes centros
Pieaug pieprasījums pēc vietām sociālās aprūpes centros
Līdz pat 4000 eiro mēnesī var nākties maksāt par vietu sociālās aprūpes centrā. Pieprasījums pēc šī pakalpojuma aug, un dažviet veidojas pat rindas. Tā kā daudzas pašvaldības domā par aprūpes centru skaita palielināšanu, Labklājības ministrija (LM) negrasās būtiski palielināt valsts finansēto vietu skaitu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd