Latvijā
Četras pašvaldības nav izstrādājušas rīcības plānus militāra apdraudējuma gadījumā
Četras pašvaldības nav izstrādājušas rīcības plānus militāra apdraudējuma gadījumā
Līdz 2024. gada 1. janvārim visām pašvaldībām savā civilās aizsardzības plānā bija jāiekļauj sadaļa par darbību militāra iebrukuma vai kara gadījumā, tomēr četras pašvaldības to joprojām nav izdarījušas. Otrdien Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēdē deputāti kopā ar valsts drošības dienestiem un ministriju pārstāvjiem diskutēja, vai ir nepieciešamas papildu pielaides, lai pašvaldības varētu pilnībā izstrādāt Civilās aizsardzības plānus un ar tiem saistītos dokumentus. 
Policija: Tipisks nelegāla TV satura nodrošinātājs – vidēja vecuma vīrietis ar pieredzi atļautajā iz...
Policija: Tipisks nelegāla TV satura nodrošinātājs – vidēja vecuma vīrietis ar pieredzi atļautajā izplatīšanā
Tipiskākais nelikumīgu televīzijas pakalpojumu nodrošinātājs ir vidēja vecuma vīrietis, kurš jau agrāk strādājis legālā šādu pakalpojumu uzņēmumā. To otrdien Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Vitālijs Polovinskis pastāstīja preses konferencē, ko policija rīkoja sadarbībā ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP).
Ministrija aicina ieviest jaunu audzinoša rakstura piespiedu līdzekli bērniem – ievietošanu «Bērnu u...
Ministrija aicina ieviest jaunu audzinoša rakstura piespiedu līdzekli bērniem – ievietošanu «Bērnu un jauniešu drošajā mājā»
Tieslietu ministrija (TM) piedāvā Latvijā izveidot jaunu audzinoša rakstura piespiedu līdzekli augsta riska bērniem un jauniešiem – "Bērnu un jauniešu drošo māju", kas paredzētu bērna izņemšanu no ierastās vides uz laiku, bet atšķirtos no sociālās korekcijas iestādēm, izriet no valdībā otrdien, 7. maijā, prezentētā TM informatīvā ziņojuma.
Valdība dod zaļo gaismu Rēzeknes domes atlaišanai bez ārkārtas vēlēšanu rīkošanas
Valdība dod zaļo gaismu Rēzeknes domes atlaišanai bez ārkārtas vēlēšanu rīkošanas
Valdība otrdien, 7. maijā, akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto likumprojektu par smagā finansiālā situācijā nonākušās Rēzeknes domes atlaišanu, kā arī grozījumus Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, kas paredz Rēzeknē nevis rīkot ārkārtas vēlēšanas, bet gan līdz kārtējām pašvaldību vēlēšanām 2025. gadā pilsētā iecelt pagaidu administrāciju. Par Rēzeknes domes atlaišanu un minētajiem grozījumiem vēl būs jālemj Saeimai.
Salūzis elektrovilciens šorīt būtiski kavējis vairākus reisus Skultes virzienā
Salūzis elektrovilciens šorīt būtiski kavējis vairākus reisus Skultes virzienā
Elektrovilcienu pasažieri šorīt kārtējo reizi saskārās ar būtiskiem kavējumiem. Līnijā Rīga–Skulte jaunajam "Škoda" vilcienam bija konstatētas tehniskas problēmas, kas ietekmēja citu vilcienu kustību. Vairāki reisi atsevišķos posmos bija atcelti. To Latvijas Radio noskaidroja no uzņēmuma "Pasažieru vilciens", kur informē, ka patlaban visi vilcieni minētajā līnijā kursē pēc grafika.
Uz Vidzemes šosejas atsākas būvdarbi; no pagrieziena uz Cēsīm līdz Rīdzenei ceļā jāplāno 45 minūtes
Uz Vidzemes šosejas atsākas būvdarbi; no pagrieziena uz Cēsīm līdz Rīdzenei ceļā jāplāno 45 minūtes
Valsts autoceļu tīklā palielinās būvdarbu apjoms un satiksmes ierobežojumi tajos – šonedēļ būvdarbi notiek jau 40 valsts ceļu posmos. Uz Vidzemes šosejas (A2) no pagrieziena uz Cēsīm Melturos (P20) līdz Rīdzenei atsākas būvdarbi un piecos posmos satiksmi regulē ar luksoforiem, līdz ar to 11 kilometru (km) garā posma izbraukšanai jāplāno 45 minūtes, informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).
Uz Ukrainu dodas dronu vadības centri
Uz Ukrainu dodas dronu vadības centri
Pēc īpaša Ukrainas karavīru lūguma uz Ukrainu dodas pielāgoti busiņi jeb dronu vadības centri. Šie busiņi ir daļa no "Ganta fonda" sagādātā vairāk nekā 150 tūkstošus eiro vērtā palīdzības sūtījuma. Krava, kurā ir arī daudz medicīnas un higiēnas preču karā cietušajiem, no Rīgas dodas šodien. Un tās sūtītāji norāda – viss apjomīgais vedums sagādāts pateicoties ziedotājiem un brīvprātīgo nesavtīgam ieguldījumam. 
Uz Tallinas šosejas piezemējušās privātās lidmašīnas pilots – pieredzējis instruktors
Uz Tallinas šosejas piezemējušās privātās lidmašīnas pilots – pieredzējis instruktors
Pilots ārkārtas situācijā rīkojās pareizi. Viņš ir pieredzējis instruktors, un tas ir nospēlējis lielu lomu tajā, ka viss beidzies labi un bez bojāgājušajiem, sacīja eksperts. Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Nosēšanos tur veikta tāpēc, ka tika atklātas problēmas lidmašīnas dzinējam un līdz lidlaukam atpakaļ nokļūt vairs nebija iespējams.
Sv. Jēkaba katedrāle atzīmē statusa simtgadi
Sv. Jēkaba katedrāle atzīmē statusa simtgadi
Ar plēvēm pārklātām iekštelpām un restaurācijas putekļu smaržu Svētā Jēkaba katedrāle Rīgā nosvinējusi savu simtgadi. Viens no vecākajiem galvaspilsētas dievnamiem, mainoties varām, vairākkārt mainījis saimnieku, taču nu jau simt gadus tas pieder katoļiem. Pēdējos gados ar valsts atbalstu baznīcā notiek vērienīgi būvdarbi, kurus plānots pabeigt jūlijā.
Rekavā akcijā atjauno augļkoku dārzus
Rekavā akcijā atjauno augļkoku dārzus
"Apstādīsim Latviju ar augļkokiem!" – ar šādu moto nu jau trešo gadu Latvijā pavasarī un rudenī stādīti augļu koki dažādās izglītības iestādēs, pansionātos un sociālās aprūpes centros. Šoreiz "otru elpu" piedzīvojis 70 gadus vecs ābeļdārzs Rekavas vidusskolā, kur vietējie un skolēni simboliski sagatavojuši augsni savas puses ilgtermiņa attīstībai.
Uz Ukrainu dodas ziedotāju sarūpētā palīdzības krava
Uz Ukrainu dodas ziedotāju sarūpētā palīdzības krava
Ukrainai palīdzību vajag bez pārtraukuma un Latvijā joprojām ir brīvprātīgo organizācijas, kas to turpina nodrošināt. Viena no tām - "Ganta fonds," kas kopā ar vēl citiem  brīvprātīgajiem pirmdien, 6. maijā, uz Ukrainu aizsūtīja divus kravas furgonus ar medicīnas precēm, automašīnas, kā arī busiņus, kas pārveidoti par dronu vadības centriem. Palīdzības kravā ir arī konkrētu armijas vienību karavīru lūgtās preces.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd