Pamatēdiens “Vistas zelta krūtiņa”
3 personām
Vistas krūtiņa – 2 gab.
Garenie sīpoli – 2 gab.
Olas – 3 gab.
Dārzeņu lečo - 3 ēdamkarotes
Eļļa - 2 ēdamkarotes
Loki
Pipari
Sāls
Pagatavošana
Nemizotus sīpolus pārgriež uz pusēm. Uz nelielas uguns liek pannu, ielej eļļu. Kad panna uzkarsējusies, izkārto sīpolus, tad liek vistas krūtiņas gabalus ar ādu uz leju, apber ar sāli un pipariem. Uzliek vāku un uz lēnas uguns cep 15-20 minūtes. Kad vista un sīpoli gatavi, izņem tos no pannas un liek izkarsēties lečo. Vistu sagriež gareniski uz pusēm, noņem sīpoliem mizu.
Uzsit uz pannas olas, cep, kamēr baltums gatavs, savukārt dzeltenums palicis pusjēls. Olām esot uz pannas, ar glāzi izspiež apļa formu.
Pasniegšana
Uz šķīvja liek ēdamkaroti lečo, uzliek vistu un uzklāj vēršaci, blakus liekot sīpolu. Dekorē ar lokiem.