Kad piedzima Edgara meita, viņš ar sievu sadalīja pienākumus mājas darbos.
„Es teicu, ka ņemšu virtuvi, bet es vispār nemācēju gatavot. Tad es iegāju virtuvē un sākumā daudz kaut ko testēju un mēģināju. Pagāja pusotrs gads, un es jau esmu restorānā,” raidījumā skaidroja Edgars.
Ķīnas kāpostu salāti ar dzeltenajiem tomātiem un sezama sēklu eļļu
Četrām porcijām
Sastāvdaļas
- 500g Ķīnas kāposta
- 5 mazie dzeltenie plūmju tomāti
- Maza buntīte diļļu
- Maza buntīte pētersīļu
- 5 lociņi
- 2 ēd.k balto sezama sēklu
- 2 ēd.k grauzdētu sezama sēklu eļļas (vai extra virgin sezama sēklu eļļa)
- 1 ēd.k rīsu etiķa
- 1 ēd.k agaves sīrupa
- Sāls, pipari
Pagatavošana
Kāpostu un tomātus sagriež mazos gabalos un liek lielā bļodā. Pievieno smalki sakapātus garšaugus.
Sausā pannā uz vidējas uguns apgrauzdē sezama sēklas un pievieno salātiem. Viegli pārcilā salātus ar rokām.
Īsi pirms pasniegšanas pievieno etiķi, agaves sīrupu, sezama sēklu eļļu, sāli un piparus. Pārcilā salātus vēl pāris reižu, un tie ir gatavi ēšanai.