Kultūras ziņas

Dona nodeva romantikai

Kultūras ziņas

Elīna Vaska Eiropas jauno aktieru zvaigznājā

Tamārai Soboļevai – 80

Aktrisei Tamārai Soboļevai – 80

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Visu laiku labākajam Karlsona “Brālītim” – aktrisei Tamārai Soboļevai, ar kuru uzaugušas vairākas paaudzes, 14.februārī apaļa jubileja. Ja pie loga pielidotu Karlsons, viņš noteikti teiktu ne tikai “Čau, Brālīti!”, bet arī frāzi – “Labāk lai uz galda ir 80 tortes un viena svecīte!” Tik daudz garajā izrāžu mūžā noteikti arī esot bijis, smej aktrise.

Ciemiņu sagaidītāju lomu svētku dienā uzņēmies jubilāres kungs Imants, kuru aktrise ik brīdi ar lielu sirsnību uzrunā par Imīti vai Kristiņa kungu.

Tikpat liels mīļums un labsirdība, kādu iemieso aktrises Tamāras Saboļevas dzīves populārākā loma – Karlsona draugs Brālītis, staro arī no viņas pašas. Žiperīgā saimniece svētku dienā izcepusi pīrāgus un no skapja izvilkusi labāko servīzi.

Un tā ik pa brīdim – telpu pāršalc lipīgi un dzīvesprieku apliecinoši smiekli, arī griežot bērnu un mazbērnu atvesto svētku torti.

"Es nekad nedomāju, ka es nodzīvošu līdz 80 gadiem, tas tomēr ir daudz. Es no sākuma nedomāju, ka es piedzīvošu to, kad mainījās gadsimts, man tas likās tāds notikums," atzīst aktrise Tamāra Soboļeva-Kristiņa.

Tomēr Tamāras kundze 80 gadus neuzskata par lielu jubileju. Te kopā atkārtojam dialogu no Karlsona, kurš Brālītim iepazīstoties teic, ka ir vīrs labākajos gados.

"Kuri tad ir tie labākie? Brālītis prasa. Viņš saka - visi, ciktāl tas attiecas uz mani. Bet viņam ir taisnība," saka aktrise.

Kopā ar Brālīti un Karlsonu uz skatuves pavadītas 18 sezonas, šī aktrisei ir ļoti mīļa loma. Pie sienas no pirmizrādes laikiem pie sienas ir arī Brālīša portrets.

"No sākuma es ļoti baidījos no puiku lomām, bet tā izgadījās, ka man viņas iekrita," turpina aktrise.

Arī tagad kopā ar mazbērniem viņa mēdz aiziet kopā uz izrādēm. Bet ar kādreizējiem Jaunatnes teātra kolēģiem atkalsatikšanos piedzīvo ik janvāri teātra dibināšanas gadadienā.

Kuplajā ģimenes lokā Brālītis, tiesa, bez Karlsona, torti vēlreiz griezīs sestdien.

"Es jums gribu pateikties par šo iespēju, nu tā godīgi pateikt “paldies”. Šo vajadzētu izgriezt, jo man tā raudāšana tagad ir modē… šo ņemiet ārā," smejas Tamāra Soboļeva-Kristiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti