Rīta Panorāma

Intervija ar labklājības ministru Jāni Reiru

Rīta Panorāma

Kā tikt galā ar pavasara nogurumu?

Intervija ar Baibu Bartkeviču

Pasaules mūzika ienākusi Liepājas «Lielajā dzintarā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Līdz ar Ņujorkas modernā baleta trupas “Complexions Contemporary Ballet” dejas šovu marta vidū Liepājā ienāca pasaules mūzika. Ar jauno koncertu ciklu "Liepājas dzintars" vēlas apliecināt, ka Latvija piedalās pasaules mūzikas procesos, Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” uzsvēra sērijas izveidotāja un koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Liepāja koncertzāli publika ir sākusi pieņemt un atbalstīt, jo klausītāju loks paplašinās.

„Liepājnieki lepojas ar koncertzāli, tā ir mainījusi pilsētas identitāti. Tas ir garīgs centrs, sajūtu lielu atbalstu un prieku,” stāstīja Bartkeviča.

Vidzemes koncertzāli „Cēsis” un Rēzeknes „Goru” Bartkeviča neuzskata par konkurentiem, bet gan par sadarbības partneriem.

„Mums katram ir savs profils un jāņem vērā atrašanās vieta. Mēs mēģinām iezīmēt mūsu seju,” skaidroja „Liepājas dzintara” mākslinieciskā vadītāja.

Ar jauno koncertciklu Bartkeviča vēlas apliecināt, ka Liepāja un Latvija piedalās pasaules mūzikas procesos, kā arī grib, lai pilsētā ienāktu pasaules mūzikas elpa.

Koncertciklam viņa izvēlējusies dažādus žanrus no dažādām valstīm - spilgtus māksliniekus ar jaunām, radošām idejām un patiesu vēstījumu.

Kā vienu no māksliniekiem Bartkeviča izceļ Kameronu Karpenteru, kurš spēlē uz paša radītām ērģelēm. Viņš ir ekscentrisks, talantīgs un virtuozs ērģelnieks, kurš lauž stereotipu par ērģelēm kā baznīcas instrumentu.

Vēstīts, ka Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” turpina attīstīt savu īpašo koncertzāles seju un jaunā koncertu sērijā visa gada garumā aicinās klausītājus tikties ar atzītām izpildītājmākslinieku apvienībām un izciliem solo māksliniekiem. Gan no dažādām pasaules valstīm, gan mākslas žanriem - džeza, blūza un pasaules mūzikas, dejas un starpžanru kategorijām.

Vēl bez koncertsērijas „Pasaule Lielajā dzintarā”, koncertzālē visu laiku norisinās citi koncerti. Bartkeviča norāda, ka "Lielajā dzintarā" ir daudzveidīgs piedāvājums un ikviens klausītājs var sev atrast ko sirdij tīkamu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti