Rīta Panorāma

Intervija ar Kārli Šadurski

Rīta Panorāma

Eksperimentālā kino festivāls PROCESS

Intervija ar ģitāristu Rihardu Lībieti

Nāk klajā Riharda Lībieša albums «Gadalaiki. Pavasaris. Ģitāra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmdien, 20.martā, klajā nāk „Mikrofona ieraksti” latviešu instrumentālās mūzikas albumu sērijas “Gadalaiki” nākamais albums “Gadalaiki. Pavasaris. Ģitāra”, ko ieskaņo ģitārists Rihards Lībietis.

Tāpat kā pavasaris, arī šis albums būšot mazliet viltīgs ar cerību, ka klausītāji lēnām modīsies no ziemas miega, Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” uzsvēra Lībietis.

Albumā būs atrodamas dažādu pazīstamu latviešu dziesmu instrumentālās versijas, tostarp Raimonda Paula, Goran Goras, Emīla Dārziņa, Ainara Virgas, Mārtiņa Freimaņa un citu autoru kompozīcijas.

Kā pirmā no topošā albuma 1.martā tika publicēta leģendārās maestro Raimonda Paula dziesmas "Mēs tikāmies martā" instrumentālā versija.

Albuma dziesmas Lībietis aranžējis ziemas pašā tumšākajā laikā - janvāra un februāra agros rītos vai vēlos vakaros.

Viņš veidoja skaņdarbu demo versijas, kuras vēlāk apstiprināja Guntars Račs, bet studijā dziesmas skanējumam gala pienesumu deva Gints Stankevičs.

Šis albums ģitāristam bijis ļoti liels izaicinājums, jo dziesmas ir pazīstamas un tām ir jāskan maksimāli labi arī Lībieša ģitāras skanējumā, uzsvēra mūziķis.

Vēstīts, ka ziemas sākumā kompānija “Mikrofona ieraksti” aizsāka latviešu instrumentālās mūzikas albumu sērijas “Gadalaiki” izdošanu ar pianista Normunda Kalniņa ieskaņoto albumu “Gadalaiki. Ziema. Klavieres”. Tika ieskaņotas dažādu pazīstamu autoru melodijas, kuras līdz šim bija ierasts dzirdēt ar vokālo izpildījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti