Kultūras ziņas

Latvijas kino jauns psiholoģisks trilleris

Kultūras ziņas

Kurš vērtēs teātra kvalitāti Latvijā?

Kontrabasa cita puse Petros Klampanis koncertā

Kontrabasa cita puse Petros Klampanis koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīga ir vienīgā pilsēta, kurā grieķu izcelsmes Ņujorkas džeza mūziķis Petros Klampanis savas pasaules tūres ietvaros uzstāsies ar solokoncertu. Mūziķis iepriekš uzstājies grupas “Banda Magda” sastāvā, kuru pavisam nesen varēja redzēt raidījumā “Skaņusaite”. Petros ir īpaša skaņu saite ar Latviju. Viņš šeit muzicējis kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un šeit dzīvo viņa labs draugs un grupas biedrs latviešu bundzinieks Artis Orubs.

Ņujorkā dzīvojošais grieķu izcelsmes džeza mūziķis Petros Klampanis Rīgā ieradies taisnā ceļā pēc koncerta Tallinā, bet jau rīt, 22.martā, viņu ciemos gaida klausītāji Lietuvā. Mūsu valsts robežu viņš jau šķērsojis 6-7 reizes, un pirms pieciem gadiem Petros uzstājies kopā ar Liepājas simfonisko orķestri.

"Tas bija lielisks un iedvesmojošs kopprojekts, pēc tam vēl ilgi es rakstīju mūziku, kurā džeza tradīcijas savijas ar klasisko mūziku," saka mūziķis.

"Es sāku uz šejieni braukt, manuprāt, 2008. gadā, jo šeit dzīvo viens no maniem labiem draugiem un skatuves partneriem Artis Orubs, mēs kopā studējām Amsterdamā. Mums ir trio, kurā vēl spēlē spāņu pianists Cēzars Latore, un mēs Rīgā esam ierakstījuši divus albumus," turpina Petros Klampanis.

Latvijā mūziķim patīkot, un viņš stāsta, ka izjūtot daudz kopīga ar šejienes cilvēkiem. Te arī paredzēts vienīgais no vairāk nekā 20 pasaules tūres koncertiem, kurā Petros uzstāsies bez grupas.

"Man ļoti patīk šādi mazi, personīgi koncerti, kuros esmu  tuvu skatītājiem un ja koncerts ir tik akustisks, cik vien iespējams, it sevišķi, kad spēlēju tikai kontrabasu," atzīst Petros Klampanis.

Petros sola, ka no "DAD cafe" skatuves 21.marta vakarā atskanēšot gan džezs, gan arī tradicionālā grieķu mūzika: "Centīšos parādīt visu iespējamo, ko spēj kontrabass. Un es arī dziedāšu."

Iedvesmu mūzikai Petros smeļas ikdienas dzīvē – impulss varot būt gan bērnības atmiņas, gan arī notikumi politikā. Jaunākais radošais auglis – nule kā iznākušais albums “Chroma”, kas grieķu valodā nozīmē “krāsa” un tajā mūziķis cenšas atainot cilvēces portretu.

Jau plašākā sastāvā Petros ar koncertu Latvijā varētu atgriezties šī gada novembrī, kad izskanēšot arī kompozīcijas no tikko iznākušā albuma “Chroma”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti