Ešenvalda «Ziemeļu gaismu» atskaņo Ziemeļu padomes balvu pasniegšanā Kopenhāgenā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ērika Ešenvalda multimediālā simfonija “Ziemeļu gaisma” atskaņota Kopenhāgenā, Ziemeļu padomes kultūras balvu pasniegšanas ceremonijā.

Otrdien, 1.novembrī, Kopenhāgenā tika sadalītas ikgadējās Ziemeļvalstu padomes kultūras balvas. Ceremonija notika Dānijas nacionālās raidsabiedrības DR koncertzālē, kuru apmeklēja vairāki simti Ziemeļvalstu politiķi, kas Kopenhāgenā sapulcējušies uz šī gada Ziemeļvalstu padomes sesiju.

Balvu pasniegšanas ceremonijas ietvaros tika atskaņota arī latviešu komponista Ērika Ešenvalda mulimediālā simfonija “Ziemeļu gaisma”, kurā mūzika mijas ar video projekcijām un dažādu tautu stāstiem par polārblāzmu.

Pēc ceremonijas Ešenvalds Latvijas Radio pauda gandarījumu iespēju daļu simfonijas atskaņot Kopenhāgenā, norādot, ka skatītāji koncertzālē uz priekšnesumu, kurā atklāta daļa ziemeļnieku kultūrvēsturiskā mantojuma, reaģēja emocionāli.

Ēriks Ešenvalds par simfonijas "Ziemeļu gaisma" atskaņojumu Kopenhāgenā
00:00 / 02:40
Lejuplādēt

Simfonija pilnā apjomā jau izskanējusi Berlīnē. Nākamgad, 4.martā, tās pirmatskaņojums gaidāms Sietlā, Amerikas Savienotajās Valstīs, bet pēc tam sekos Toronto un Londona, atklāj komponists. Latvijā simfonija jau skanējusi Liepājā un Rīgā, bet decembrī tā tiks atskaņota Ventspilī.

Ziemeļvalstu padomes kultūras balvas tika sadalītas piecās kategorijās.

Ziemeļvalstu padomes balvu literatūrā ieguva Katarina Frostensone no Zviedrijas par viņas dzejas krājumu “Sånger och formler”. Balvu mūzikā – komponists Hanss Abrahamsens no Dānijas par dziesmu ciklu “Let Me Tell You”. Balvu kino – režisors un scenārists Joahims Trīrs, scenārists Eskils Vogts un producents Tomass Robsāms par Norvēģijas filmu “Louder Than Bombs”.

Bērnu un jauniešu literatūras balvu - Arnars Marss Arngrimssons no Islandes par grāmatu “Sölvasaga unglings.” Savukārt vides balvu - Stians Olesens un Klauss B. Pedersens no Dānijas par mobilo aplikāciju "Too Good To Go".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti