Dzintaru koncertzālē kopā ar LSO mūziķiem koncertēs Ričards Klaidermans

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dzintaru koncertzālē 13.jūlijā, plkst.19.30  notiks franču pianista Ričarda Klaidermana koncerts. Pianists uzstāsies kopā ar Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) mūziķiem.

Koncerta programmā - gan populārie Klaidermana skaņdarbi un pasaules klasika, gan pavisam jauni, īpaši stīgu instrumentiem veidoti aranžējumi. Koncertu organizē "Nice People Entertainment".

2015.gadā Ričards Klaidermans dodas pasaules koncertturnejā, lielāko tās daļu veltot koncertēšanai Āzijā. Latvija ir viena no  retajām valstīm Eiropā, kur šovasar varēs baudīt pianista uzstāšanos.

 „Sadarbībā ar mūsu orķestra stīgu mūziķu grupu esam sagatavojuši emocionāli piesātinātu un jaudīgu muzikālo programmu. Lai arī Klaidermana mūzika ir absolūti pašpietiekama, atlasot mūzikas skaņdarbus, izdevies rast kompozīciju, caur kuru tieši stīgu mūzikas instrumentu pavadījumā skaņdarbi iegūst īpašu izteiksmīgumu, dziļumu un reljefu," par gaidāmo uzstāšanos stāsta LSO koncertmeistare Ilze Zariņa.

Ričarda Klaidermana vārds minēts Ginesa rekordu grāmatā. Pianists radījis vairāk nekā 1300 skaņdarbu, ieguvis 167 zelta un 70 platīna albumus, tāpat viņš ir vairāk nekā 35 muzikālu apbalvojumu laureāts. Mūzikas kritiķi izteikušies, ka Klaidermans klaviermūzikas popularizēšanā ir darījis vairāk nekā jebkurš cits mūziķis kopš Baha.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti