Izsludina pieteikšanos nākamā gada Venēcijas mākslas biennālei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kultūras ministrija izsludinājusi konkursu par Latvijas ekspozīcijas veidošanu 56. Venēcijas mākslas biennālē, kas norisināsies no 2015.gada 9.maija līdz 22.novembrim.

Veiksmīgai Latvijas dalībai mākslas biennālē konkursa pretendentu uzdevums ir piedāvāt Latvijas mākslinieciskās idejas ekspozīcijas koncepciju un realizāciju atbilstoši iepirkuma nolikuma un tehnisko specifikāciju prasībām.

Venēcijas mākslas biennāle tradicionāli norisinās reizi divos gados un tiek uzskatīta par vienu no senākajiem un ievērojamākajiem notikumiem starptautiskajā profesionālās mākslas dzīvē. Tajā ar savām nacionālajām ekspozīcijām piedalās valstis no visas pasaules. Dalība Venēcijas mākslas biennālē veicina nācijas kultūras starptautisku atpazīstamību. Latvijas mākslinieku dalība tajā ir spēcīgs impulss Latvijas laikmetīgās mākslas izcelšanai Eiropas un pasaules kultūras kontekstā, vizuālās mākslas nozares attīstībai, mākslinieku jaunradei, kā arī valsts tēla popularizēšanai pasaulē.

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt Kultūras ministrijā līdz šī gada 29.augustam plkst. 11. Ar iepirkuma nolikumu var iepazīties Kultūras ministrijā Rīgā un Kultūras ministrijas mājaslapā.

Latvija piedalās Venēcijas mākslas biennālēs jau kopš 1999.gada. Kā vēstīts, 2013.gadā Latviju mākslas biennālē pārstāvēja mākslinieki Krišs Salmanis un Kaspars Podnieks ar ekspozīciju "Ziemeļi-Ziemeļaustrumi" ("North by Northeast"), kuras apmeklētāju skaits sešu biennāles norises mēnešu laikā 11 reizes pārsniedza plānotās prognozes - Latvijas paviljonu bija apskatījuši 222 620 apmeklētāji.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti