Iznākusi Viestura Rudzīša grāmata «Nebeidzama varonība jeb Trāhīnietes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 23. oktobra Latvijas grāmatnīcās pieejama Viestura Rudzīša jaunākā grāmata “Nebeidzama varonība jeb Trāhīnietes”, ko izdevis paša autora grāmatu apgāds.

Pirmā Viestura Rudzīša cikla grāmata “Pilni pagrabi partizānu” piedzīvoja plašu rezonansi Latvijas sabiedrībā, divu mēnešu laikā kļūstot par pieprasītāko grāmatu veikalos. Otrās grāmatas “Nebeidzama varonība jeb Trāhīnietes” galvenais objekts ir vīrietis, kurš dzīvo divās telpās. Pirmā – ģimenes telpa, kurā katru vakaru jāatgriežas, lai no rīta aizietu. Otrā – paša veidotā ārpusģimenes, kultūras un valsts telpa, kurā ir un būs galvenie vīrieša darāmie darbi.

Grāmatā izteiktās idejas ievītas mitoloģijas, reliģijas, literatūras, vēstures, kultūras un politikas realitātes kontekstā. Aplūkotas vīrieša psiholoģiskās norises, sastopoties ar sievieti, kā arī vīriešu darbi, kuros karošanas fāzes nomaina ievainojumu dziedināšanas periodi.

Vīrietis, viņa vieta pasaulē, ģimenē un attiecībās ar sievieti. Tie ir ļoti bieži aplūkoti jautājumi. Tiesa gan, lielākoties pamatojoties uz stereotipiem un subjektīviem viedokļiem. Viesturs Rudzītis piedāvā savu oriģinālo izpratni, kura sakņojas sengrieķu mītu izpētē, sasaistot to ar ilggadējo psihoterapeita praksi. Grāmata iesakāma ikvienam, kurš vēlas izprast šos jautājumus dziļāk par ikdienišķo,” norāda psihoterapeits Juris Blumbergs.

Viesturs Rudzītis grāmatu ciklā iecerējis kopumā laist klajā vismaz sešas grāmatas. Pirmajā "VR grāmatu apgādā" izdotajā Rudzīša grāmatā “Pilni pagrabi partizānu” (2014) ir runa par pretrunām starp sievišķās psihes arhaiskajām daļām, kas tiek sauktas par Dzemdi un Dievieti, un modernajām, kas iekļaujas Sievietes lomā.

Kā atzīst pats Rudzītis, rakstīšanai viņa dzīvē ir būtiska nozīme. 2002. gadā iznāca “Bendes meitiņa un viņas tēvs”, kura tika atkārtoti izdota 2004. un 2013. gadā. Literārs darbs “Dejas uz palodzes pie atvērta loga” parādījās 2004. gadā, bet “Pie tēva” – 2008. gadā latviešu un 2009. gadā – krievu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti