Aprīlī Latgales vēstniecībā «Gors» - modernais balets, garīgā mūzika, humors

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules vēsmas modernā baleta dejā, Lieldienu laika noskaņas garīgajā un tradicionālajā mūzikā, humors, jubilejas koncerti un unikāla kora programma - šādi un vēl citi notikumi aprīlī gaidāmi Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē.

Trešdiena, 1.aprīlī, plkst. 19 Latgales vēstniecībā "Gors" viesosies ASV modernā baleta trupa "Complexions Contemporary ballet", ko uz Rēzekni vedīs Baltijas Baleta festivāla rīkotāji. Baleta deju trupas "Complexions" pārsteidzošā dažādu metožu, stilu un kultūru kombinācija ir izveidojusi pilnīgi jaunu un aizraujošu cilvēka kustību redzējumu. Trupas mākslinieciskie vadītāji ir Dvaits Roudens un Dezmonds Ričardsons. Uzvedumā būs skatāmas piecas dažādos laikos tapušas baleta izrādes vai to fragmenti: "Galvas daļa" (2014), "Testaments" (2011), "Igual" (2014), "Es esmu jūsu cilvēks" (2010) un "Iekšējās vīzijas" (2013).

Ceturtdien, 2.aprīlī, plkst. 19, būs klausāma vīru kora "Logos" koncertprogramma "Lielā gavēņa laika dziedājumi". Latvijas Pareizticīgās baznīcas vīru koris "Logos" virspriestera Joana Šēnroka vadībā Lieldienu gaidīšanas laikā aicina izbaudīt pareizticīgās baznīcas mūku un ģeniālo krievu komponistu radītos Lielā gavēņa laika dziedājumus vīru korim.

Pirmdien, 6.aprīlī, plkst. 17 notiks postfolkloras grupas "Iļģi" Lieldienu koncerts "Trīs rītiņi saule lēca". Koncerta pirmajā daļā izskanēs viens no krāsainākajiem un daudzveidīgākajiem "Iļģu" albumiem "Saules meita", bet otrajā daļā skanēs fragmenti no vērienīgās folkroka operas ar Raiņa dzeju "Spēlēju, dancoju". Koncerta īpašais viesis būs Irīna Rebhūna.

Otrdiena, 7.aprīlī, plkst. 19 viesosies KVN augstākās līgas superčempioni - komanda "Ujezdnij gorod", kas skatītājus priecēs ar labi pazīstamiem, iemīļotiem un pavisam jauniem numuriem. Skatītājus sagaida tikšanās ar īstu Urālu vīru Sergeju Pisarenko, apaļīgo un kautrīgo "botāniķi" brillēs Jevgēniju Nikišinu, mūžīgo skolnieku zilā skolas formā un mugursomu plecos Arkādiju Lapuhinu un sportistu ar naģeni galvā Aleksandru Žurinu.

Piektdien, 10.aprīlī, plkst. 19 Latgales vēstniecībā būs klausāma Latvijas Radio kora programma "Pasakas un dziedājumi". Pirmo reizi vienā koncertprogrammā izskanēs sacerējumi no 2014.gada oktobrī notikušo Eiropas vadošo koru jeb TENSO dienu atklāšanas un noslēguma lielkoncertiem, kuriem iedvesma gūta pasaku tematikā, kā arī skaņdarbi seno dziedājumu tematikā. Koncertā piedalīsies Aleksandrs Maijers, katoļu priesteris Kārlis Miķelsons, vecticībnieku priesteris Tēvs Vasīlijs un soprāns Iveta Romancāne.

Svētdien, 12.aprīlī, plkst. 18 koncertprogrammā "Jazz and not only..." satiksies "Parfenov’s Sax Band" no Sanktpēterburgas un Rēzeknes bigbends Laura Amantova vadībā. Koncertā izskanēs Raimonda Paula, Frenka Sinatras, Pītera Erskina un citu džeza mūziķu skaņdarbi, kā arī latgaliešu tautasdziesmu popūrijs.

Piektdien, 17.aprīlī, plkst. 20 Latgales vēstniecībā "Gors" uzstāsies dziesminiece Laura Bicāne ar koncertprogrammu "Trīspuksti". Lauras Bicānes albumā "Trīspuksti" apkopotas dziesmas ar dzejnieces Egitas Terēzes Jonānes haikām. Albumā iekļauta arī kāda ļoti īpaša dziesma latgaliešu valodā, kuru Laura Bicāne sacerēja māsas kāzām, un šo dziesmu koncertā viņa izpildīs kopā ar tenoru Jāni Kurševu. Koncertā piedalīsies arī tādi mūziķi kā Artis Orubs, Ieva Supjeva, Liene Dravniece, Norberts Skraucis, Kārlis Indrišonoks un citi.

Sestdien, 18.aprīlī, plkst. 18 notiks grupas "Dakota" jubilejas koncerts "Mana spēle". Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmas no grupas "Dakota" jaunā svētku albuma, kā arī leģendārās grupas "Dālderi" skaņdarbi "Dzeltenie aizkari", "Džokonda", "Neskaties mēnesī" un dziesmas no mūzikla "Nāc pie puikām". Otrajā daļā būs grupas "Dakota" zelta repertuārs: "Kurtizāņu ugunskurs", "Vakariņas5-atā" un citi hiti.

Otrdien, 21.aprīlī, plkst. 17 notiks leļļu izrāde bērniem "Labākais draugs". Izrāde stāsta par zaķi, kurš kādu dienu ir nolēmis sev pats izgatavot labāko draugu - robotu, kas turpmāk visu darītu viņa vietā. Izrādē piedalās piecas lelles: Zaķis, Zilonēns, Vāvere, Pūce, Vilcēns, Robots, ko izgatavojuši animācijas studijas "Avārijas brigāde" meistari.

Ceturtdien, 23.aprīlī, plkst. 18 koncertu sniegs Rēzeknes kamerorķestris un par brīnumbērnu dēvētais jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs. Rēzeknes kamerorķestra pavasara koncertā "Plaukstošais jasmīns" izskanēs Franča Šūberta, Pavlo Sarasates, Georga Pelēča un Franča Veksmena skaņdarbi. Kamerorķestrim diriģenta Jāņa Stafecka vadībā pievienosies talantīgais brīnumbērns, desmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs.

Piektdien, 24.aprīlī, plkst. 19 Latgales vēstniecībā "Gors" būs skatāma Arstarulsmirus stāvizrāde "Iekšējās balsis". Izrāde ir humoristisks, pašironisks monologs par cilvēka iekšējās pasaules daudzslāņainību. "Jau Gustavo laikā, iedvesmojies gan no krieviski, gan angliski runājošu humoristu priekšnesumiem, ar publiku mēģināju komunicēt "stand-up comedy" manierē," saka Arstarulsmirus, piedāvājot pilnmetrāžas  stāvizrādi.

Sestdien, 25.aprīlī, plkst. 17 viesosies virtuozais romanču izpildītājs, Krievijas nopelniem bagātais skatuves mākslinieks Oļegs Pogudins, kurš kopā ar kamermūziķu sastāvu pēc ilga pārtraukuma Latvijas skatītājus priecēs ar programmu "Skaistākās krievu romances un dziesmas".

Svētdien, 26.aprīlī, no plkst. 9.30 Latgales vēstniecībā "Gors" norisināsies sporta deju sacensības "Rēzeknes domes kauss 2015". Visas dienas garumā interesenti varēs vērot Latvijas valsts reitinga sacensības Latīņamerikas un standartdeju programmā.

No 27.marta līdz 30.aprīlim Latgales vēstniecības "Gors" pirmā stāva foajē būs apskatāma mākslinieču Vēsmas Ušpeles, Ilzes Griezānes, Vijas Stupānes un Agras Ritiņas gleznu izstāde "Sveiciens saulei". Mākslinieces vieno viena skola - Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola un Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāle, kur tika iegūta radošā cieņa uz glezniecību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti