Venecuēlā ekonomikas un enerģētikas krīze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Venecuēla piedzīvo ekonomisku un enerģētisku krīzi, un valdība solīja palielināt minimālo algu, lai gan pieaugums ne tuvu nebūs tik straujš kā inflācija. 

Venecuēlas iedzīvotāju minimālā alga tiks paaugstināta par 30 procentiem. Tā svētdien paziņojis valsts prezidents Nikolass Maduro. Tiesa, šis pieaugums noteikts brīdī, kad inflācija valstī sasniegusi jau 180 procentus.

Turpmāk minimālais atalgojums būs 15 000 bolivāru jeb pēc oficiālā kursa - 1500 ASV dolāru. Tomēr realitātē tas pielīdzināms vien 50 ASV dolāriem.

Pieaugoša deficīta dēļ Venecuēlas otrajā lielākajā pilsētā Marakaibo šonedēļ izlaupīti veikali un aptiekas. Ekonomikas stāvokli pasliktina zemās naftas cenas, kas veido lielāko daļu valsts budžeta ienākumu.

Turklāt Venecuēlu skārusi enerģētikas krīze, ko izraisīja pēdējos 40 gados spēcīgākais sausums. Lai cīnītos pret to, šonedēļ tika izziņots, ka valsts sektora darbiniekiem daba nedēļa tiek saīsināta līdz divām dienām, saglabājot līdzšinējo atalgojumu. Vienlaikus, lai taupītu enerģiju, šodien pulksteņi valstī tika pagriezti par pusstundu uz priekšu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti