Panorāma

Pretrunīgas versijas par notikušo Iršos

Panorāma

Pieprasa informāciju par ģimenes apstākļiem

B.Rubesa amatā joprojām nav apstiprināta

Rubesu varētu neapstiprināt «Rail Baltica» projekta kopuzņēmuma vadītājas amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Uzņēmēju Baibu Rubesu, iespējams, neapstiprinās par Eiropas platuma sliežu “Rail Baltica” projekta kopuzņēmuma valdes priekšsēdētāju, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija. Sarežģījumi radušies Lietuvas iebildumu dēļ.

Kopuzņēmuma padome no vairāk nekā desmit kandidātiem amatam bija izvēlējusies uzņēmēju Baibu Rubesu, kuru “Rail Baltica” projekta kopuzņēmuma vadītājas amatā bija jāapstiprina padomei.

Kopuzņēmuma valdes priekšsēža izvēlei bija piesaistīta personāla atlases kompānija, un kandidātu vidū bijuši atzīstami eksperti no dažādām valstīm. Rubesa atzīta par uzvarētāju. Pagaidām vēl notiek sarunas par līguma nosacījumiem.

Saskaņā ar "Panorāmas" rīcībā esošo informāciju lietuvieši iebilst arī par Rubesas atalgojuma apmēru, stingri uzstājot, ka 8000 eiro liela alga mēnesī ir maksimums.

Rubesa raidījumam sacīja, ka no komentāriem atturēsies. "Tas ir dialogs starp mani un padomi, es neko nekomentēšu," viņa noteica.

Transporta eksperts Tālis Linkaits norāda, ka ne pirmo reizi lietuviešiem ir atšķirīgs viedoklis no Latvijas un Igaunijas. "Es zinu, ka dažādas domstarpības ir bijušas, bet ļoti ceru, ka šīs atšķirības tiks novērstas," tā Linkaits.

 Matīss trešdien, 26.augustā, intervijā Latvijas Radio atzina, ka  Rubesa atzīta par labāko kandidāti, un viņš cer, ka vienošanos par līguma nosacījumiem panāks līdz oktobrim, kad jāsāk strādāt.  

Viņš atzina, ka pašlaik notiek sarunas par “atsevišķiem līguma nosacījumiem”, taču detalizētāk nekomentēja, vai sarunas ir par algu vai citiem jautājumiem. 

Triju Baltijas valstu kopuzņēmums "RB Rail" dibināts 2014.gada novembrī, tā pamatkapitāls ir 1,95 miljoni eiro. Šim uzņēmumam uzticēta "Rail Baltika" dzelceļa projektēšana, būvniecība un mārketings.

"Rail Baltica" projekts paredz Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija (EK) varētu līdzfinansēt vairāk nekā 80% no kopējām šī projekta izmaksām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti