OECD vērtēs pārskatu par Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piektdien un sestdien Parīzē notiks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD Ekonomiskās attīstības un pārskatu komitejas sanāksme, kurā tiks pārrunāts OECD sagatavotais Ekonomiskā pārskata projekts par Latviju. Latviju tajā pārstāvēs ekonomikas ministre Dana Reizniece Ozola (ZZS) un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis.

OECD sagatavotais pārskats par Latviju ir ļoti nozīmīgs dokuments Latvijas valdībai tās iecerēto reformu īstenošanai, jo atspoguļo neatkarīgu vērtējumu un sniedz rekomendācijas ekonomiskās politikas un strukturālo reformu īstenošanai. Latvijas iestāšanās OECD jau ilgu laiku bijusi Latvijas nozīmīgākā ekonomiskā un ārpolitikas prioritāte.

1996.gadā Latvija, Lietuva un Igaunija kopīgi iesniedza deklarāciju, kurā tika pausta Baltijas valstu vēlēšanās nākotnē iegūt OECD dalībvalsts statusu. Latvijas tehniskās pievienošanās sarunas OECD notiek pēc iepriekš izstrādāta grafika, kas ļauj cerēt uz sarunu noslēgšanu līdz 2015.gada beigām.

Līdz šim organizāciju Latviju ir vērtējusi investīciju jomā, norādot, ka Latvija ir investīcijām atvērta ekonomika, tomēr Latvijas tiesiskajā regulējumā atsevišķos ekonomikas sektoros nepieciešami uzlabojumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti