Mudina skolēnus aizvien pieteikties darbam vasarā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai gan jau pirmajā pieteikšanās dienā programmā skolēnu darbam vasarā piereģistrējušies vairāk skolēnu nekā ir pieejamas darba vietas, tomēr Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) mudina jauniešus turpināt pieteikties, jo ik gadu daļa skolēnu no piedāvātajām vakancēm atsakās.

Skolēnu reģistrāciju programmai, kurā valsts līdzfinansē atalgojumu nepilngadīgo skolēnu nodarbinātībai vasarā, NVA uzsākusi pirmdien, 2.maijā, un jau pirmajā stundā interese bija ļoti liela, tāpēc kādu laiku elektroniskā pietiekšanās sistēma nestrādāja.

“Mēs vakar pulksten četros jau uzsākām skolēnu elektronisko pieteikšanos dalībai nodarbinātības pasākumam vasaras brīvlaikā, un jau pirmajā stundā bija piereģistrējušies vairāk nekā 1200 skolēnu. Tas skolēnu pieprasījums bija ļoti liels, un pirmajās stundās lietotāju skaits šajā sistēmā pārsniedza 25 000. Interese ir ļoti liela un mēs redzam mūsu mājas lapā, ka uz šo brīdi tas skolēnu skaits, kas ir piereģistrējušies skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumam, ir 5286 skolēni,” stāsta NVA direktores vietniece Inese Šteina.

NVA direktores vietniece Inese Šteina
00:00 / 01:24
Lejuplādēt

Pagaidām gan pieteikto darba vietu skaits ir par aptuveni tūkstoti mazāks, nekā bērnu un jauniešu interese. Tomēr aģentūra aicina skolēnus turpināt pieteikties, jo ik gadu daļa skolēnu no darba atsakās un vēl septiņās filiālēs nav noskaidroti potenciālie darba devēji. Šogad pietiekšanās iespējama līdz pat augustam.

“Skolēni varēs reģistrēties līdz 16.augustam. Viņi droši to var darīt, un es arī aicinu viņus reģistrēties, neskatoties uz to, ka šis cipars pārsniedz. Prakse rāda, ka skolēni mēdz arī atteikties no savām vietām un saviem pieteikumiem. Tāpēc droši, lai skolēni neapstājas un reģistrējas, tā iespēja ir līdz pat 16.augustam,” norāda Šteina.

Attiecībā uz darba devējiem atlase ir noslēgusies 21 filiālē, savukārt septiņās filiālēs tā vēl turpinās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti