Kalvītis: Latvijā atrastos daudz premjeru, kas par pieciem miljardiem pārvarētu krīzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valda Dombrovska („Vienotība”) valdībai ekonomiskā krīzi izdevās pārvarēt trīs gadu laikā, taču jautājums ir par cenu, kādu nākas par to samaksāt, intervijā Latvijas Radio raidījumā „Krustpunktā” sacīja bijušais premjers Aigars Kalvītis, piebilstot, ka, aizņemoties piecus miljardus eiro, šādu rezultātu varētu panākt arī citi premjeri.

„Nekādā veidā negribu teikt, ka Valdis Dombrovskis kā premjers izdarīja lielas kļūdas. Acīmredzot tanī situācijā viņš kā valdības vadītājs rīkojās atbilstoši tai situācijai,” sacīja Kalvītis. Taču viņš velta Dombrovskim arī kritiku, sakot, ka, sākoties krīzes laikam, budžets netika pietiekami ātri konsolidēts un novilcināti vairāki mēneši.

„Iemesls tam visam bija, ka bija jānostartē veiksmīgi pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanās. Viņa partijai bija jāiegūst konkrēts mandātu skaits, un tāpēc tika upu5rētas valsts finanšu intereses par labu partijas interesēm. Tad šī krīze būtu pavisam ar citu amortizāciju, jo pusgada pārtērēti līdzekļi Latvijas valstij maksāja krietnu naudu,” sacīja Klavītis.

Savukārt attiecībā turpmākajām darbības krīzes pārvarēšanā Kalvītis norādīja, ka Dombrovskim izdevās trīs gadu laikā tikt galā ar situāciju, taču jautājums, uz kā rēķina. „Domāju, ka Latvijā atrastos vismaz vēls desmit premjeri, kas aizņemoties piecus miljardus eiro, pārvarētu krīzi tikpat veiksmīgi kā Dombrovskis,” sacīja ekspremjers, gan atzīstot, ka daudz pretendentu uz šo amatu tolaik nebija.

Tāpat krīzes laikā no valsts aizbrauca ap 300 tūkstošiem iedzīvotāju. „Cena ir zināma, bet neviens nevarēs pateikt, vai to varēja izdarīt citādāk,” sacīja Kalvītis.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti