Kalnciemā grib pārstrādāt 12 000 tonnu svina akumulatoru gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jelgavas novadā asu sabiedrības pretreakciju izpelnījusies uzņēmuma «East-West Finances» iecere Kalnciema ciematā celt vecu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcu. Tajā plānots gadā pārstrādāt līdz 15 tūkstošiem tonnu nolietotu svina akumulatoru.

Vides pārraudzības valsts birojs jau atzinis – ja visu darīs atbilstoši instrukcijām, ietekme uz vidi nebūšot būtiska.

Tomēr liela daļa Kalnciema iedzīvotāju ir pret rūpnīcu – no diviem tūkstošiem ciema iedzīvotāju iebilduši 758. Jelgavas novada dome gan veikli saskaitījusi, ka gandrīz simts no visiem protestētājiem nav vietējie vai arī ir nepilngadīgi, vai miruši.

Kaut arī viennozīmīgs deputātu atbalsts jaudīgajai svina fabrikai nav sagaidāms, 12 no 17 deputātiem iepriekš jau teikuši „jā”.

„Jelgavas novada domes lēmums, saskaņā ar normatīvo aktu prasībām, ir pēdējais posms, kas nepieciešams uzņēmējdarbības sākšanai pēc visas dokumentācijas saskaņošanas,” stāsta Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. Paredzams gan, ka domes sēdē būs spraigas diskusijas: „Ņemot vērā sabiedrības un tieši Kalnciema iedzīvotāju neviennozīmīgo attieksmi, pašlaik uzņēmējs nemaz nevar būt drošs, ka saņems atbalstu uzņēmējdarbības sākšanai.”

Novada domē stāsta, ka pašvaldībai nav objektīvas informācijas par uzņēmuma nespēju nodrošināt drošības prasības. Turklāt uzņēmums paredz pašlaik dīkstāvē esošo ēku apsaimniekošanu, 40 darba vietas un risinājumu atkritumu otrreizējai izmantošanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti