Dienas ziņas

Latvijā samazinās uzticība pensiju sistēmai

Dienas ziņas

Sabiedrību informē par islāma reliģiju

Industrijas diena Ādažos

Industrijas dienā uzņēmēji zondē iespējas kļūt par piegādātājiem armijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai iepazīstinātu uzņēmējus un zinātniekus ar bruņoto spēku apgādes vajadzībām, Ādažu bāzē trešdien notika Industrijas diena, kuras ietvaros uzņēmēji zondēja iespējas  kļūt par armijas piegādātājiem, ņemot vērā pieaugošo militāro budžetu un attiecīgi augošas armijas vajadzības. 

Pasākums pulcēja vairāk nekā 150 dalībniekus no aptuveni 70 uzņēmumiem un zinātnes aprindām. Aizsardzības ministrijas vadība informēja par iepirkumu plāniem nākamajiem gadiem.  

Armijas budžets aug un augs arī nākamajos gados, jo valstij jāpilda NATO prasība – pakāpeniski jāpalielina izdevumi aizsardzībai, līdz 2018.gadā tie būs 2% no iekšzemes kopprodukta. Tas nozīmē, ka pieaugs arī armijas apgādes vajadzības, sākot ar pārtiku, apģērbu, būvniecību un beidzot ar IT tehnoloģijām un inovatīviem risinājumiem.

Lai aizsardzībai atvēlētā nauda paliktu Latvijā un atgrieztos budžetā, jāstiprina sadarbība ar vietējiem ražotājiem.

“Redzam apgrozījuma pieaugumu un  darba vietu pieaugumu uzņēmumos, kas sadarbojas ar aizsardzības jomu. Ieguvēji ir tie, kas ražo produktus ar duālo pielietojumu, kas ražo gan civilajām, gan militārajām vajadzībām,” stāsta Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle-Ločmele.

 “Pieaugusi interese par programmām NATO līmenī. Un tas ir galvenais mērķis, kāpēc industrija mobilizējas. Latvijas armija ir sākumpunkts, lai nostiprinātu savas eksporta spējas,” atzīst Egle-Ločmele.

Uzņēmēji interesējās par prasībām, lai saprastu, vai viņu produkcija un pakalpojumi der armijai.

“Mēs zondējam, un ir vēlme kā daudziem ražotajiem skatīties papildu iespējas paplašināt savu biznesu,” stāsta SIA “STE – VIKA ”valdes loceklis Aivars Peisenieks. “Kabeļizstrādājumus salodējam, montējam, dažādus risinājumus automašīnām. Tas, ko varētu piedāvāt, ir pārvietojamas platformas, kurās ir rācijas.”

Aizsardzības ministrija mudināja mazo un vidējo biznesu nepalikt malā, kooperēties un piedalīties kā apakšuzņēmējiem lielos piegādes līgumos. Šāda uzņēmēju un armijas tikšanās notiek jau trešo reizi.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti