«Carslberg» slēdz divas rūpnīcas Krievijā; «General Motors» aptur ražošanu Sanktpēterburgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mainoties ekonomiskajai situācijai Krievijā, ārvalstu investori pakāpeniski sašaurina savu darbību šajā tirgū – „Carlsberg” slēgs divas kompānijai piederošas „Baltika” alus ražošanas rūpnīcas, bet „General Motors” apturēs Sanktpēterburgas autorūpnīcas darbu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Dāņu kompānija „Carlsberg” plāno slēgt tai piederošās „Baltika” alus rūpnīcas Krievijā, pamatojot šo lēmumu ar sarežģīto ekonomisko situāciju Krievija un „kopējās lejupslīdes alus tirgū”. Rūpnīcas pārtrauks darbību aprīlī.

Kompānija informēja, ka darbu zaudēs 560 no 7666 darbiniekiem.

„Baltika”  informēja, ka „Carlsberg” izmaksās kompensācijas un atbalsta programmas kopumā par 300 miljoniem rubļu (aptuveni 3,83 miljoni eiro).  „Baltika” ražošanas apjomi samazināsies par 15%.

Tikmēr ASV mašīnbūves koncerna „General Motors” (GM) pārstāvji paziņojuši, ka aptur ražošanu Sanktpēterburgā. 

„Saistībā ar pieprasījuma kritumu un turpmāku Krievijas auto tirgus  lēnāku izaugsmi, GM Krievijā nolēma pārskatīt ražošanas plānus rūpnīcā Sanktpēterburgā,” teikts kompānijas paziņojumā. Laika posmā no 23. marta līdz 15.maija ražošana tiks apturēta, dīkstāves periods būs apmaksāts saskaņā ar Krievijas likumiem.  

„GM Group” pārdošanas apjomi  Krievijā pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, samazinājušies par 26,4% no  257 583 līdz 189 484  automašīnām.  Uzņēmuma pārdošanas apjomu kritums gan ir krietni lielāks nekā vidējais tirgus rādītājs, kas ir 10%.  Eksperti to skaidro ar atsevišķām problēmām kvalitātē un pārāk strauju cenu kāpumu pēdējā laikā.

GM rūpnīca Sanktpēterburgā tika svinīga atklāta 2008.gadā, investīciju apjoms pārsniedzis 300 miljonus ASV dolāru.

Jau vēstīts, ka  pērn līdz ar naftas cenu kritumu samazinājās arī rubļa vērtība, bet decembrī rublis finanšu tirgos piedzīvojis īstu drudzi, tā vērtība pret eiro un dolāru strauji nokrita, vienu brīdi pat sasniedzot 100 rubļus par eiro.

Krievijas rubļa vērtības kritums tiek skaidrots ar milzīgo Krievijas ekonomikas atkarību no naftas un gāzes cenām. Finanšu analītiķi prognozēja Krievijas ekonomikas drīzu nonākšanu recesijā.

Naftas cenas pasaules tirgū piedzīvo kritumu saistībā ar bažām par pārmērīgām enerģijas piegādēm un naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC lēmumu nesamazināt naftas ieguvi.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti