Rīta Panorāma

Telefonintervija ar priesteri Andreju Mediņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Balodi

Interija ar Andri Ameriku

Ameriks: Krievija var apturēt ogļu kravu tranzītu caur Rīgas ostu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievija jau tuvākajā laikā varētu apturēt ogļu kravu tranzītu caur Rīgas ostu, ceturtdienas rītā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” pavēstīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Viņš norādīja, ka šādas neoficiālas ziņas ir saņemtas no uzņēmuma „Latvijas Dzelzceļš”, kas savukārt šādu informāciju ieguvis no Krievijas.

Ameriks atgādināja, ka Rīgas ostā pārkrauto ogļu kravu īpatsvars ir vairāk nekā trešdaļa no visām ostā pārkrautajām kravām. „Es domāju, ka tas ietekmētu Latvijas ekonomiku kopumā,” lēsa Ameriks. „Es ceru, ka šī informācija neapstiprināsies, taču parasti pēc neoficiālas informācijas seko nākamie soļi,” viņš piebilda.

Ja šī informācija būs oficiāla un patiesa, tad, zaudējot ogļu kravas, Latvijas budžets varētu zaudēt ap 130 miljoniem eiro, jo katra ogļu krava valsts budžetā dod 10 eiro ienākumus. „Mums ir jārēķinās ar ļoti nopietnām sekām,” teica Ameriks. Vaicāts, vai Rīgas osta var gatavoties iespējamajām pārmaiņām, Ameriks atbildēja: „Ko mēs varam gatavoties? Sliežu platums ir atbilstošs Krievijas platumam!” Viņš izteica cerību, ka šīs ziņas tomēr nebūs patiesas.

Krievija nekādus paskaidrojumus nav sniegusi. Ameriks cerēja, ka Rīgas ostai jau ceturtdien izdosies gūt plašākas ziņas.

Arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss ("Vienotība") saņēmis neoficiālu informāciju, ka "Krievijas dzelzceļš" varētu pārtraukt ogļu un minerālmēslu kravas caur Rīgas ostu.

Ministrs aģentūrai BNS pauda, ka trešdien, 12.augustā, šādu informāciju saņēmis, taču viņam vēl nav izdevies sazināties ar kolēģiem Krievijā, lai gūtu tam oficiālu apstiprinājumu.

Vienlaikus Matīss neizslēdza iespēju, ka šāds lēmums teorētiski varētu būt saistīts ar bijušā valsts kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa aizturēšanu. Taču nekādu oficiālu informāciju Satiksmes ministrija nav saņēmusi.

Ministrs arī apliecināja, ka ceturtdienas laikā LDz un ministrija centīsies rast skaidrību attiecīgajā jautājumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti