Ivo Leitāns

LTV "De facto" žurnālists

Agrāk strādājis Latvijas Radio Ziņu dienestā.


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Ivo Leitāns: KNAB futbola čempionāts jeb Saspringtāki par Merkeli
Ivo Leitāns: KNAB futbola čempionāts jeb Saspringtāki par Merkeli

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam tuvojas pilnvaru termiņa beigas. Viņš solījis noteikti kandidēt arī uz jauno termiņu. Normāli šādā gadījumā valsts iestādes vadītājam būtu jāatskaitās sabiedrībai par paveikto un par to, ko vēlētos paveikt nākotnē. 

Ivo Leitāns: Straujumas valdības nākotne - scenāriji
Ivo Leitāns: Straujumas valdības nākotne - scenāriji

Sestdien, 5.decembrī, valdošā partija "Vienotība" pulcēsies uz kongresu, kurš notiek laikā, kad publiskajā telpā nemitīgi tiek apspriesta iespējamā valdības maiņa. Pati premjerministre Laimdota Straujuma gan vairākkārt norādījusi, ka katrai valdībai reiz pienāk gals, taču tad, kad tas notiks, viņa par to paziņošot, un arī noraidīja iespēju kongresā paziņot par savu demisiju. Tomēr vienlaikus premjere ir atzinusi, ka pēdējās nedēļās pret viņu tiek izvērsta kampaņa. 

LSM infografika: Prezidenta amata kandidātu prioritātes un vīzijas
LSM infografika: Prezidenta amata kandidātu prioritātes un vīzijas

Lai iepazīstinātu ar Valsts Prezidenta amata kandidātu vīzijām potenciālajā amatā, Latvijas Radio uzdeva katram no kandidātiem vienādus jautājumus - nosaukt savas prioritātes ārpolitikā, atklāt, kā plāno saliedēt sabiedrību un vai prezidentam būtu jādod lielāka vara. Piedāvājam kandidātu atbildes salīdzināšanai.

Ivo Leitāns: Antikampaņas dalībnieka grēksūdze
Ivo Leitāns: Antikampaņas dalībnieka grēksūdze

„Nākamais diezgan aktīvi iezīmējas anti-Lemberga kampaņā, ka varētu iekļauties – valsts televīzija un valsts radio. Šobrīd gan izskatās, ka īpaši valsts radio un tādi žurnālisti kā Streips un Tomsons. (…) Šobrīd iezīmējas, ka otrs virziens šajā priekšvēlēšanu laikā ir Nils Ušakovs un attiecīgi viņa cilvēki Rīgas domē. Un tad ir kaut kāds mazāks līmenis. Bet šobrīd šie antikampaņas virzieni, pret kuriem konkrēti politiskiem konkurentiem kampaņa ir vērsta, jau diezgan skaidri iezīmējas. Nu, protams, es arī būtu ļoti pārsteigts, ja pret mani netiktu veikta tāda kampaņa. Ja jūs atceraties, tad pirmā tāda anti-Lemberga kampaņa pirms vēlēšanām notika jau 1997.gadā," Ventspils pilsētas domes deputāts Aivars Lembergs preses konferencē 23.04.2013 - atšifrējums no portāla Ventspils.lv.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd