Ziņas
Viltots kompromats un prezidenta «zvans vēlētājam». Kā mākslīgais intelekts apdraud demokrātiju visā...
Viltots kompromats un prezidenta «zvans vēlētājam». Kā mākslīgais intelekts apdraud demokrātiju visā pasaulē
Politiķi, kas savus atbalstītājus mudina balsot par sāncenšiem, nopludinātas un konkurentus kompromitējošas telefonsarunas un pat pornogrāfiska satura videoklipi, kuros galvenajās lomās attēloti deputātu amata kandidāti, – mākslīgā intelekta radīts viltotais saturs arvien lielākos apmēros kļūst par neatņemamu politisko spēku priekšvēlēšanu kampaņu daļu visā pasaulē. Un to pret sev netīkamiem politiķiem izmantojuši cilvēki kā Indijā un ASV, tā arī Polijā un Slovākijā.
Eiropas Parlamenta vēlēšanu raibie saraksti: apsūdzēto liste, zibakcijas un bēgošs deputāts
Eiropas Parlamenta vēlēšanu raibie saraksti: apsūdzēto liste, zibakcijas un bēgošs deputāts
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu saraksti ir iesniegti, numuri izlozēti, un nu sabiedrībai ir laiks līdz jūnija sākumam vērtēt 16 partiju pieteiktos 272 kandidātus. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" vēsta, ka starp tiem ir gan vairākas apsūdzētas personas, gan nesenie kovidskeptiķi un sazvērestības teoriju izplatītāji, gan Saeimas deputāts, kurš nekad nepiedalās debatēs un izvairās no intervijām. Vēlēšanās startē arī gandrīz zibakcijas ātrumā izveidotas politisko spēku kombinācijas. Atsevišķi kandidāti jau paguvuši izcelties ar neparastām kampaņām medijos.
«Kustība «Par!»» Eiroparlamentā cer iegūt vienu vietu
«Kustība «Par!»» Eiroparlamentā cer iegūt vienu vietu
Partija "Kustība "Par!"" cer gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās iegūt vienu vietu, intervijā Latvijas Radio sacīja partijas valdes locekle Linda Curika, kura EP vēlēšanās kandidēs kā otrais numurs partijas sarakstā.
Izlozēti Eiroparlamenta deputātu kandidātu sarakstu numuri
(papildināts)
Izlozēti Eiroparlamenta deputātu kandidātu sarakstu numuri (papildināts)
Saeimā otrdien, 13. februārī izlozēti gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numuri. Izloze šoreiz izpalika bez tradicionālā laimes rata iegriešanas. Partiju pārstāvjiem kandidātu sarakstu iesniegšanas secībā bija jāizvelk aploksne ar numuru. Izlozēto numuru partijas parasti izmanto sava saraksta daudzināšanai un atpazīstamības veidošanai. Turklāt numuru secībā tiek grupētas vēlēšanu zīmes, kuras izsniedz vēlētājiem. Kopumā uz EP no Latvijas pretendē 16 politiskie spēki.
KNAB brīdina par risku izmantot mākslīgā intelekta veidotu maldinošu saturu EP priekšvēlēšanu kampaņ...
KNAB brīdina par risku izmantot mākslīgā intelekta veidotu maldinošu saturu EP priekšvēlēšanu kampaņās
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieļauj, ka politiskās organizācijas, kā arī ar partijām nesaistītas personas priekšvēlēšanu aģitācijas periodā var izmantot mākslīgā intelekta veidotus materiālus, lai cita starpā apzināti dezinformētu potenciālos vēlētājus un ietekmētu to viedokli. KNAB aicina iedzīvotājus kritiski izvērtēt publiskajā telpā pieejamo informāciju un pārliecināties par informācijas patiesumu.