Ilze Nagla

Latvijas Televīzijas korespondente Briselē

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Eiropas Savienības valstu līderi vienojušies sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu
(papildin...
Eiropas Savienības valstu līderi vienojušies sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu (papildināts)
Eiropas Savienības (ES) valstu līderi ir vienojušies sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu, kā arī piešķirt kandidātvalsts statusu Gruzijai. Tā paziņojumā sociālajos medijos vēsta Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels. Tiek plānots, ka martā iestāšanās sarunas tiks uzsāktas arī ar Bosniju un Hercegovinu, kad šī valsts būs izpildījusi iepriekš izvirzītos priekšnosacījumus.
ASV vēstniece NATO intervijā LTV: Mēs negaidīsim, līdz Krievija piepildīs savus draudus
ASV vēstniece NATO intervijā LTV: Mēs negaidīsim, līdz Krievija piepildīs savus draudus
Polijas Nacionālās drošības dienesta vadītājs Jaceks Ševjera uzskata, ka NATO austrumu spārna valstīm ir tikai trīs gadi, lai sagatavotos Krievijas uzbrukumam, jo Krievijas militārā rūpniecība šobrīd strādā trīs maiņās. Vācijas ārlietu padome prognozē, ka ir mazliet vairāk laika – 5-9 gadi. ASV vēstniece NATO Džuliāna Smita intervijā Latvijas Televīzijai pauda: var vēl pastrīdēties, vai Krievija var atjaunot spēkus dažu vai desmit gadu laikā, un norādīja: "Mēs uz to negaidīsim. Mēs tūlīt spersim soļus, lai nodrošinātu, ka Latvijai ir tas, kas tai nepieciešams, lai sevi aizsargātu."
ES un Ķīnas līderi pēc četru gadu pārtraukuma tiekas klātienē
(papildināts)
ES un Ķīnas līderi pēc četru gadu pārtraukuma tiekas klātienē (papildināts)
Eiropas Savienības un Ķīnas samits, kas pēdējo četru gadu laikā bija pirmais klātienē, norisinājies brīdī, kad gan Ķīna, gan Eiropas Savienība (ES) piedzīvo ekonomisko lejupslīdi, ko daļēji veicina pieaugošā ģeopolitiskā spriedze. Tāpēc abām pusēm piektdien notikusī tikšanās bija vienlīdz svarīga, taču ir šaubas, vai puses viena otru ir sadzirdējušas.
Orbāns arvien asāk iestājas pret Ukrainas virzību uz ES
Orbāns arvien asāk iestājas pret Ukrainas virzību uz ES
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns izteicies pret Ukrainas iestāšos Eiropas Savienībā, paužot, ka tas neatbilst Ungārijas pašreizējām nacionālajām interesēm. Viņš tikko arī nācis klajā ar jauniem pārmetumiem Eiropas Komisijai, sakot, ka tās piedāvājums par sarunu sākšanu ar Ukrainu ir nepamatots un slikti sagatavots.
ANO klimata konferencei jāizšķir fosilā kurināmā nākotne
ANO klimata konferencei jāizšķir fosilā kurināmā nākotne
"Planēta ir nogurusi no klimata līgumiem, kas netiek izpildīti," uzstājoties ANO klimata konferencē Dubaijā, skarbi paziņoja Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva. No daudzu valstu vadītājiem izskan bažas, ka pasaule ir tālu no 2015. gada Parīzes klimata nolīguma mērķu sasniegšanas. Un tas ir nevis tehnoloģiju, bet gan politiskās gribas trūkuma dēļ, atzīst ANO ģenerālsekretārs.
ANO klimata konferencē Dubaijā vērojama dažādu interešu sadursme
(papildināts)
ANO klimata konferencē Dubaijā vērojama dažādu interešu sadursme (papildināts)
Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), ceturtdien sākusies ANO 28. klimata konference, kas ilgs divas nedēļas. Tajā gandrīz 170 valstis cer vienoties par jauniem veidiem, kā līdz gadsimta beigām neļaut planētai pārāk sakarst. Taču sanāksmi vēl pirms tās sākuma jau skar aizdomu ēna par dažu dalībnieku patiesajiem mērķiem.
NATO sanāksmē Briselē Kariņš zondē atbalstu cīņai par ģenerālsekretāra posteni
(papildināts)
NATO sanāksmē Briselē Kariņš zondē atbalstu cīņai par ģenerālsekretāra posteni (papildināts)
Briselē otrdien un trešdien notiek NATO ārlietu ministru tikšanās, kurā galvenie jautājumi ir atbalsts Ukrainai, Izraēlas un "Hamās" karš, kā arī ieilgusī Zviedrijas pievienošanās NATO. Sanāksmē piedalās arī Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"), kuram šī ir pirmā šāda veida tikšanās, kopš viņš paziņoja par gatavību kandidēt uz NATO ģenerālsekretāra posteni.
Kibucs, kam teroristu uzbrukumā Gazas pierobežā paveicās
Kibucs, kam teroristu uzbrukumā Gazas pierobežā paveicās
Kibucs, kuram paveicies – tā var teikt par Gvulotas kibucu Izraēlas dienvidos 12 kilometrus no Gazas robežas. Par 7. oktobrī notikušo "Hamās" teroristu uzbrukumu Izraēlai tur gan runā nelabprāt, jo viss notikušais vēl ir pārāk  dzīvs un nekas vēl nav beidzies. 
Nīderlandes parlamenta vēlēšanās lielākais uzsvars uz labklājības, imigrācijas un drošības jautājumi...
Nīderlandes parlamenta vēlēšanās lielākais uzsvars uz labklājības, imigrācijas un drošības jautājumiem (papildināts)
Nīderlandē trešdien notiek parlamenta vēlēšanas, kurās vēlētāji ievēlēs 150 likumdevēja apakšpalātas deputātus. Lai iekļūtu parlamentā un pretendētu vismaz uz vienu iegūtu vietu, katrai partijai ir jāsasniedz kvota, kuru aprēķina, sadalot visu derīgo balsu skaitu ar 150. Tāpēc salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm Nīderlandes parlamenta apakšpalātā ir lielāka partiju pārstāvniecība.
«Hamās» nolaupīto radinieki lūdz Latvijas prezidenta palīdzību
«Hamās» nolaupīto radinieki lūdz Latvijas prezidenta palīdzību
Ļoti reti, kad ārpolitikā ir tik personiski sāpju stāsti un lūgumi, kā šajā Latvijas valsts prezidenta vizītē. Teroristiskās organizācijas "Hamās" gūstā joprojām atrodas ap 240 ebreju – to vidū arī bērni. Viņu ģimenes ir izmisušas un vērsās arī pie Latvijas prezidenta Edgara Rinkēviča pēc starptautiskas palīdzības, jūtot, ka arvien vairāk Eiropā atskan palestīniešu atbalstītāju balsis. Jeruzalemē Latvijas Televīzijai izdevās aprunāties ar divām ģimenēm.
Latvijas prezidents tiekas ar Izraēlas un palestīniešu līderiem
Latvijas prezidents tiekas ar Izraēlas un palestīniešu līderiem
Izraēlas prezidents un Palestīniešu pašpārvaldes prezidents – abus ar dažu stundu starpību pirmdien, 20. novembrī, satika Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs. Lai gan abu mītnes – viena Jeruzalemē un otra Ramalā – atrodas nepilnas stundas braucienā viena no otras, tās šķir konflikta gaismas gadi.
REPORTĀŽA: Jeruzalemes vecpilsēta tukša, iedzīvotāji uz ilgu mieru necer
REPORTĀŽA: Jeruzalemes vecpilsēta tukša, iedzīvotāji uz ilgu mieru necer
Jeruzalemē svētdien, 19. novembrī, vakarā ieradies Latvijas valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Tur plānots tikties gan ar latviešu diasporu un grupējuma "Hamās" nogalināto tuviniekiem, gan ar amatpersonām.  Bet kāds noskaņojums pēc Izraēlas un "Hamās" kara sākuma valda pašā Jeruzalemē, kur līdzās dzīvo ebreji un palestīnieši?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd