Ziņas
Bezdarba līmenis aprīlī samazinājies līdz 6,9%
Bezdarba līmenis aprīlī samazinājies līdz 6,9%
2024. gada aprīlī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,9%, un kopš marta tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins. Salīdzinot ar 2023. gada aprīli, bezdarba līmenis ir palielinājies par 0,6 procentpunktiem.
Kad un kurš izslēgs mūžīgo uguni Daugavpilī?
Kad un kurš izslēgs mūžīgo uguni Daugavpilī?
1945. gada 9. maijs – Latvijas tautai tā saucamo padomju "atbrīvotāju" ierašanās pāršķīra jaunu lappusi nebrīvei un okupācijas šausmām. Padomju karavīru pieminekļi simbolizē represijas, izpostītas dzīves un ģimenes, taču Krievijā un Krievijas informatīvajā telpā dzīvojošajiem 9. maijs šobrīd uzskatīts par Uzvaras dienu un tiek plaši svinēts. Kas otrajā Latvijas lielākajā pilsētā Daugavpilī mainījies nepilnus divus gadus pēc Padomju armiju slavinošo pieminekļu demontāžas, un par kādu naudu tiek uzturēts cits padomju mantojums – mūžīgā uguns padomju karavīru memoriālā Dubrovina parkā pilsētas centrā, kur ziedi tika likti arī šogad 9. maijā?
Lielbritānijā ziņojums vaino kuģus ostas pilsētās lielākā gaisa piesārņojumā nekā auto; nozare nepie...
Lielbritānijā ziņojums vaino kuģus ostas pilsētās lielākā gaisa piesārņojumā nekā auto; nozare nepiekrīt
Dažās Apvienotās Karalistes ostas pilsētās kuģi rada lielāku gaisa piesārņojumu nekā automašīnas, apgalvots jaunākajā vides novērtējuma ziņojumā, kurā pausts, ka desmit ostās, kurās ir vislielākais piesārņojums, 4000 kuģu rada aptuveni 1,75 reizes vairāk slāpekļa oksīdu nekā gandrīz viens miljons automašīnu, kas reģistrētas tajās pašās teritorijās. Tomēr nozare iebilst un ziņojumu sauc par kļūdainu.
Šorīt visā Latvijā pārbaudītas trauksmes sirēnas
Šorīt visā Latvijā pārbaudītas trauksmes sirēnas
Pirmdien, 20. maijā, no plkst. 10.00 līdz plkst. 10.08 visā valstī uz trīs minūtēm iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī konstatētu bojājumus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Pirmo reizi paziņojumu par trauksmes sirēnu pārbaudi saņēmuši arī lietotnes "112 Latvija" lietotāji.
Spānija atsauc savu vēstnieku Argentīnā
Spānija atsauc savu vēstnieku Argentīnā
Spānija paziņojusi, ka atsauks savu vēstnieku no Argentīnas, pēc tam kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs pasākumā Madridē nosauca Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievu par korumpētu.
Lai arī sezona sākusies cerīgi, uz austrumu pierobežu tūristi skatās ar bažām
Lai arī sezona sākusies cerīgi, uz austrumu pierobežu tūristi skatās ar bažām
Vēl pandēmijas laikā, kad robežas bija slēgtas, lauku tūrisms Latgalē piedzīvoja būtisku uzplaukumu, jo Latvijas austrumu pierobežu izvēlējās daudzi vietējie ceļotgribētāji, bet šobrīd ne vien no ārzemju ceļotājiem, bet arī no vietējiem nereti dzirdams, ka izvēlēties par galamērķi Latvijas austrumu pierobežu nav pietiekami droši ģeopolitisko apsvērumu dēļ. Latgales Tūrisma asociācija pauž bažas, ka nepamatotas bailes no nelegālajiem migrantiem vai nepilnīga komunikācija par drošību robežas tuvumā, var ietekmēt jauno sezonu Latgales naktsmītņu un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.
«BeTriton» gatavojas uzsākt veloamfībiju ražošanu, vēlas piesaistīt investorus
«BeTriton» gatavojas uzsākt veloamfībiju ražošanu, vēlas piesaistīt investorus
Pirms četriem gadiem lielu mediju un arī sabiedrības interesi ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, raisīja uzņēmēja Aigara Lauža radītais velokemperis – amfībija "BeTriton", kurš sevī apvienoja gan velosipēdu, gan laivu, gan naktsmītni. Šie četri gadi uzņēmējam kopā ar savu nelielo komandu pagājuši, pilnveidojot veloamfībiju, un tagad ir gatavība sākt ražošanu, šim nolūkam tiek meklēti investori un ir iecere iesaistīt arī sabiedrību.
Hakeru parāde TV kanālos: Saeimā apsver drošības pastiprināšanu
Hakeru parāde TV kanālos: Saeimā apsver drošības pastiprināšanu
Pēdējie hakeru uzbrukumi telekomunikāciju operatoriem un televīzijas kanāliem liek apsvērt drošības pastiprināšanu, lai propaganda no Krievijas vairs neielauztos televīzijas ekrānos. "Ir jābūt pārliecībai, ka, teiksim, stundā X kāds nevar pārņemt visus mūsu medijus," saka Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis ("Jaunā Vienotība"). Konkrēti priekšlikumi gan vēl nav izstrādāti, šovakar ziņo LTV raidījums "de facto". 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd