Labdarības akcijas «Dod pieci!» laikā radio dīdžejs Toms Grēviņš skries septiņus maratonus
Labdarības akcijas «Dod pieci!» laikā radio dīdžejs Toms Grēviņš skries septiņus maratonus
Šī gada labdarības maratons "Dod pieci!", solidarizējoties ar ukraiņu tautu, aicina atbalstīt Latvijā nonākušos ukraiņu bērnus. Savu artavu šogad labdarības maratonā "Dod pieci!" sniegs arī tā aizsācējs Latvijā DJ Toms Grēviņš, kurš turpinās pērn aizsākto tradīciju un kļūs par skrienošo dīdžeju, tādējādi nesot "Dod pieci!" vēsti uz Latvijas reģioniem, katru dienu visu labdarības maratona laiku skrienot reālu maratonu (42 km).
Pirmatskaņojums: «Dod pieci!» himna – dziedātāja Ivana Dorna vēstījums par Ukrainu
Pirmatskaņojums: «Dod pieci!» himna – dziedātāja Ivana Dorna vēstījums par Ukrainu
No ceturtdienas, 1. decembra, labdarības maratona "Dod pieci!" tīmekļa vietnē uzsākta ziedojumu vākšana, lai palīdzētu Ukrainas bērniem, kas Krievijas agresijas dēļ nonākuši bēgļu gaitās Latvijā. Ziedojumu, sākot no 5 eiro, ikviens var apmainīt pret savu mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā vai "Dod pieci!" labdarības koncerta ieejas karti Latgales vēstniecībā "Gors". Līdz ar ziedošanas startu pirmatskaņota šī gada "Dod pieci!" oficiālā himna – Ukrainas dziedātāja Ivana Dorna sarakstītā un ukraiņu valodā izpildītā dziesma "Nesalaužamā" par tautiešiem, kas spiesti doties bēgļu gaitās un ilgojas pēc Ukrainas skaistuma.
Valodas barjera, pārslogotība, izsmiešana – Ukrainas bērnu problēmas Latvijas skolās
Valodas barjera, pārslogotība, izsmiešana – Ukrainas bērnu problēmas Latvijas skolās
Šogad Ukrainas bērni Latvijas skolās mācās tikai latviešu valodā. Valodas barjeras dēļ mācīšanās ir apgrūtināta, bērni ir pārslogoti un noguruši, daļa vecāku savus bērnus no Latvijas skolām izņem vai arī viņu bērni ir spiesti mācīties divās skolās vienlaikus – klātienē Latvijā un tālmācībā Ukrainā. Tā šodien īpašā tikšanās reizē ar atbildīgās ministrijas un Valsts izglītības satura centra speciālistiem norādīja paši Ukrainas iedzīvotāji. Vēl tikšanās reizē akcentēja, ka bēgļu bērni skolā mēdz ciest no vienaudžu izsmiekla un vardarbības.
 «Dod pieci!» dīdžejiem pievienosies ukraiņu mūziķis ar latviešu saknēm Edgars Vilcāns
 «Dod pieci!» dīdžejiem pievienosies ukraiņu mūziķis ar latviešu saknēm Edgars Vilcāns
Pirmo reizi sabiedrisko mediju labdarības maratona "Dod pieci!" vēsturē stikla studijā tiks ieslēgtas ne vien Latvijas Radio 5 – Pieci.lv DJ - ētera personības Marta Grigale un Linda Samsonova, bet arī viesdīdžejs – ukraiņu mūziķis ar latviešu saknēm Edgars Vilcāns. Viņš, sākoties karam Ukrainā, radis patvērumu Latvijā un atsaucies "Dod pieci!" komandas aicinājumam līdzdarboties šī gada labdarības maratona vadīšanā, lai palīdzētu Ukrainas bēgļu bērniem, kas Krievijas karadarbības dēļ bijuši spiesti doties bēgļu gaitās un nonākuši Latvijā. Savukārt DJ Toms Grēviņš turpinās pērn aizsākto tradīciju, "Dod pieci!" laikā skrienot septiņus 42 km maratonus, piesaistot papildu ziedojumus arī reģionos.
«Ja ģimene šeit paliek, tad bērnus apzog» – vai Latvijas izglītības sistēma spēj iekļaut bērnus no U...
«Ja ģimene šeit paliek, tad bērnus apzog» – vai Latvijas izglītības sistēma spēj iekļaut bērnus no Ukrainas sabiedrībā?
Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijā patvērumu no kara ir guvuši desmitiem tūkstoši Ukrainas bēgļu, tostarp arī daudz bērnu, kuri šogad sāka mācīties Latvijas skolās. Kaut arī bērniem no Ukrainas būtu jāmācās tikai skolā Latvijā, viņi vienlaikus ir spiesti attālināti mācīties arī Ukrainā. Bērni, kuriem pēkšņi skolā jāmācās tikai latviski, uz jebkādām atlaidēm var necerēt. Cik gatava ir mūsu izglītības sistēma integrēt sabiedrībā bērnus no Ukrainas, kuri ar savām ģimenēm ir guvuši patvērumu Latvijā? 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd