Sports / Basketbols
​​​​​​​Latvijā izrādītā Pasaules kausa trofeja iedvesmo basketbolistus un līdzjutējus
​​​​​​​Latvijā izrādītā Pasaules kausa trofeja iedvesmo basketbolistus un līdzjutējus
Divas dienas Latvijā ir apskatāma unikāla sporta trofeja, kas nosaukta basketbola izgudrotāja Džeimsa Neismita vārdā un tiek pasniegta Pasaules kausa finālturnīrā uzvarējušajai komandai. Vasaras beigās pirmo reizi cīņā par Pasaules kausu dosies arī Latvijas valstsvienība un, tā kā uzvarētāja komanda kausu glabā gadu, ceturtdien pie Brīvības pieminekļa izskanēja aicinājums darīt visu iespējamo, lai trofejas mājvieta būtu Rīgā.
U-20 Eiropas sudrabs pirms 10 gadiem – žilbinošs basketbola acumirklis. Saruna ar komandas treneri Š...
U-20 Eiropas sudrabs pirms 10 gadiem – žilbinošs basketbola acumirklis. Saruna ar komandas treneri Štālbergu
"Neteiktu, ka biju procesa bīdītājs, bet tajā brīdī biju organizētājs, pareizā ceļa ierādītājs spēlētājiem," tā savu lomu 2013. gada U-20 Eiropas basketbola čempionātā atceras toreizējais Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs. Viņa zvaigžņu brīdī trenera vadītā vienība izcīnīja U-20 Eiropas sudrabu, pirmoreiz kopš 1935. gada kādai Latvijas komandai spēlējot kontinenta meistarsacīkšu finālā.
Beļģijas basketbolistes pirmo reizi kļūst par Eiropas čempionēm
Beļģijas basketbolistes pirmo reizi kļūst par Eiropas čempionēm
Beļģijas sieviešu basketbola izlase svētdien Ļubļanā pirmo reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempionēm. Finālā beļģietes, lielāko daļu spēles atradoties iedzinējos, atspēlējas un ar rezultātu 64:58 uzvarēja Spāniju, noslēdzot Eiropas čempionāta finālturnīru bez neveiksmēm.
Latvijas sieviešu basketbolā vienas olimpiskās cerības izdzisušas, cits sapnis spēlēt Parīzē vēl dzī...
Latvijas sieviešu basketbolā vienas olimpiskās cerības izdzisušas, cits sapnis spēlēt Parīzē vēl dzīvs
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība mājās no Eiropas čempionāta finālturnīra atgriezās jau uzreiz pēc grupas kārtas noslēguma, līdz ar to nespējot nodrošināt iespēju pacīnīties par vietu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Tomēr būtiski ir atcerēties, ka olimpisko spēļu programmā ir arī 3x3 basketbols sieviešu izlasēm.
Izlases basketboliste Jurjāne: Ar katru veiksmi un neveiksmi iemācāmies ko jaunu
Izlases basketboliste Jurjāne: Ar katru veiksmi un neveiksmi iemācāmies ko jaunu
Latvijas sieviešu basketbola izlase ik gadu iemācās kaut ko jaunu, un katra veiksme tāpat kā neveiksme sniedz jaunas atziņas, sarunā ar Latvijas Radio teica valstsvienības spēlētāja Aija Jurjāne. Eiropas čempionātā viņa bija Latvijas sastāvā pieredzējušākā basketboliste, un pēc turnīra neveiksmīgā noslēguma spēlētāja sociālajos medijos pieļāva iespēju, ka savu pēdējo spēli valstsvienībā jau ir aizvadījusi. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd