Dienas ziņas

Pensionāri Priekuļos gandarīti par īstenoto sociālo projektu

Dienas ziņas

Bērni dāvina prieku vientuļajiem pensionāriem

Svētku mielasta galdam -- arī ēdamas fotogrāfijas

Svētku mielasta galdam - arī ēdamas fotogrāfijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Decembra nogalē ne viena vien saimniece vakarus pavada prātodama, kā šogad pārsteigt viesus ar svētku mielastu. Mūsdienu tehnoloģijas sarežģīto kūku un piparkūku dekorēšanas mākslu padarījušas krietni vienkāršāku – tagad uz svētku kārumiem iespējams attēlot iemīļotos pasaku varoņus, tuvu cilvēku fotogrāfijas vai Ziemassvētku vecīti un viņa palīgus. Daugavpilī dzīvojošā jauniete Karīna Oborune izveidojusi Latvijā vēl pavisam jaunu biznesu – viņa piedāvā ēdamas fotogrāfijas.

Latvijas iedzīvotāji gardumus svētku galdam visbiežāk iegādājas lielveikalos, bet čaklākie joprojām atrod laiku, lai tos pagatavotu paši, jo pašu darinātajam klāt nāk vēl arī mīlestība. „Pīrāgus. Tie jau mums tradicionāli... arī piparkūkas, kas sanāk," norāda Preiļu iedzīvotāja Anita.

avukārt daugavpilietei Karīnai Oborunei svētku sagādāšana citiem nu jau kļuvusi par ikdienu. Viņas izveidotajā uzņēmumā var pasūtīt ēdamas atklātnītes un fotogrāfijas. Attēli tiek izdrukāti uz ēdama papīra. Gatavojoties Ziemas saulgriežiem, uzņēmīgajai meitenei darba bijis pilnas rokas. Pasūtījumi nāk ne tikai no visas Latvijas, bet arī Amerikas, Kanādas un pat Āzijas valstīm, taču neparastais bizness aizsācies kā vienkāršs eksperiments. „Novembra vienā rītā es sēdēju „Junge" konditorejā, kas ir Rīgā un ieraudzīju viņu plakātu par foto-tortēm un man radās jautājums – kā vispār taisa tās fototortes? Es atradu to veidu, nopirku to iekārtu savam lietojumam, vienkārši izmēģināt. Tad mēs sapratām – tas ir tik skaisti, kāpēc to var arī taču dāvināt fotosesiju dalībniekiem un pēc tam mēs sapratām – to var taču arī pārdot," klāsta Oborune.

Tas, kā tieši attēli nokļūst uz papīra, esot firmas noslēpums, taču visas krāsas un materiāli ir pārbaudīti Latvijas Pārtikas Veterinārajā dienestā un atbilst Eiropas Savienības prasībām. „Šis šokolādes ir ekskluzīvs, viņš ir tikko, tikko radīts. Mēs sanāk varbūt pat esam pasaulē vienīgie, kas tādu ražo," norāda Oborune.

Karīna ar savām idejām veiksmīgi startējusi dažādos biznesa konkursos, kā "Lec Biznesā", "Ideju Kauss" un citos, savukārt šogad saņēmusi balvu Sandras Kalnietes rīkotajā konkursā "Atdzimt no pelniem". Jaunu ideju viņai netrūkst arī šobrīd. Nākotnē Latvijas iedzīvotājiem parādīsies iespēja iegādāties ēdamas pastkartes, savukārt bērni ar īpašiem flomāsteriem savas kūkas un cepumus varēs apzīmēt paši.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti