Vērtēs Latvijas pozīciju ECOFIN sanāksmē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 1 mēneša.

Valdības sēdē otrdien tiks vērtēta arī Latvijas nostāja gaidāmajai neformālajai Eiropas Savienības finanšu ministru padomes ECOFIN sanāksmei.

Neskatoties uz to, ka neformālajā sanāksmē ministri gan nepieņem oficiālus lēmumus, sanāksme tomēr no Latvijas interešu viedokļa ir nozīmīga, jo tajā varētu tikt skaidrāk iezīmēti risinājumi, kā risināt arī Latvijai nozīmīgu jautājumu - ekonomikas izaugsmes tālāko finansēšanu.

Kā finansēt Latvijas ekonomikas tālāko izaugsmi - šo jautājumu, ar bažām vērojot arī sarūkošo banku kredītportfeļu apjomu, šobrīd uzdod ne mazums ekonomistu. Tomēr, kā liecina finanšu ministru padomes ECOFIN sanāksmes darba kārtība, šis jautājums ir nozīmīgs ne tikai Latvijai, tāpēc ministri plāno apspriest vairākus iespējamos ilgtermiņa risinājumus ekonomikas finansēšanai.

Eiropas Komisijas priekšlikumi naudas piesaistei ekonomikas attīstības veicināšanai paredz vairākus iespējamos virzienos. Pirmkārt, aktīvāka finansējuma piesaista no nebanku finanšu sektora, piemēram, pensiju fondiem, investīciju fondiem un institucionālajiem investoriem.

Otrkārt - publiskā finansējuma novirzīšana pamatkapitāla veidošanai. Treškārt - plašāka finanšu tirgus iesaiste. Ceturtkārt - plašāks atbalsts mazu uzņēmumu izaugsmei jau līdz vidēja uzņēmuma līmenim.

Papildus tam Eiropas Komisija mudina dalībvalstis arī aktīvāk dalīties ar investoriem informācijā par nacionālajiem un vietējās attīstības projektiem, kā arī turpināt pasākumus finanšu, nodokļu un tiesiskās vides uzlabošanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti