Dienas ziņas

Dāvā adījumus priekšlaikus dzimušiem mazuļiem

Dienas ziņas

Aucē atklāta izstāde "Nauda, naudiņa"

Ventspilī uzņēmumus apmāca eksportam

Ventspilī māca strādāt eksporta tirgum

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 6 mēnešiem.

Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas dati apliecina, ka viena no vadošajām rūpniecības nozarēm Latvijā joprojām ir metālapstrāde, pat pēc "Liepājas metalurga" darbības izbeigšanas. Tiesa, vairāk nekā 80% no Latvijā saražotā tiek eksportēts.

Lai vadošās nozares uzņēmumi varētu atrast savu tirgu ārzemēs, Ventspils biznesa inkubatorā tiek sniegtas konsultācijas, kas labi noderējušas Ventspils Metināšanas rūpnīcai.Biznesa attīstības konsultants Mārtiņš Tiknuss norāda, ka uzdevums nav viegls, jo jākonkurē arī ar vietējiem.

Lai iegūtu sadarbības partnerus un eksporta tirgu, nepietiek vien ar preces demonstrāciju – katrā vietējā tirgū jau pastāv konkurence un jaunpienācējiem ir jāpiesaka sevi vispirms ar reputāciju.

Piemēram, Ventspils Metināšanas rūpnīcas produkciju izmanto tiltu, ceļu, ēku būvē, pasūtījumi pienāk no Dānijas, Norvēģijas, Somijas. Pienācis laiks paplašināties, saka SIA ''Ventspils metināšanas rūpnīca'' pārstāvis Bruno Jurševics. 2014. gadā lieli plāni, eksports uz jaunu tirgu - Ukrainu.

Ukrainu Latvijas metālapstrādātāji plāno pārsteigt ar augsto kvalitāti. Ukrainā prasības ir zemākas nekā ES valstīs, bet Latvijā ražotajām konstrukcijām ir visi ES sertifikāti.

Metālkonstrukciju eksporta tirgū par Latviju ieinteresējusies arī Skandināvija, kas ir izdevīga transportēšanai.

Ģeogrāfija, kur nokļūst Latvijā saražotās preces, ir ļoti plaša: vairāk nekā 100 pasaules valstis. Metālapstrāde šobrīd nodrošina 33% no kopējā preču eksporta Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti