Valsts pārdos savas daļas «Rīgas kinostudijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts pārdos tās daļas akciju sabiedrībā „Rīgas kinostudija”, bet līdz darījuma pabeigšanai akcijas nodos Privatizācijas aģentūrai, otrdien vienojās valdība.

1998.gadā valdība nolēma saglabāt valsts īpašumā „Rīgas Kinostudijas” kapitāla daļu un Kultūras ministrija tika iecelta par privatizējamās valsts akciju sabiedrības „Rīgas Kinostudija” valsts kapitāla daļas turētāju.  

Pašreiz akciju sabiedrības „Rīgas Kinostudija” reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 349 409 lati, kas sastāv no 349 409 dematerializētām akcijām. Katras akcijas nominālvērtība ir viens lats.

Kultūras ministrijai pieder  84 950 kapitāla daļas, „Riga Motion Pictures Development” – 91 918 kapitāla daļas, „Riga Motion Pictures Distribution Limited” – 129 282 kapitāla daļas, SIA „Private Equity Insurance Group” – 679 kapitāla daļas, bet fiziskām personām -  42 580 kapitāla daļas.

Akciju sabiedrības „Rīgas Kinostudija” mērķi ir sekmēt kino industrijas attīstību Latvijā, saglabājot filmu ražošanai un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanai izveidoto infrastruktūru ar lielākajiem filmēšanas paviljoniem Baltijas reģionā. Pašlaik valsts līdzdalība akciju sabiedrības „Rīgas Kinostudija” darbībā ir nenozīmīga.  

Kopš akciju sabiedrības „Rīgas Kinostudija” privatizācijas tirgū ir parādījušies un darbojas arī daudzi citi līdzīgu pakalpojumu sniedzēji, piemēram, „Cinevilla Studio”, „Film Angels Productions”, „Baltic Pine Films” u.c. Savukārt valstij nav iespēju investēt „Rīgas Kinostudijas” infrastruktūras attīstībā, bet valsts līdzdalība akciju sabiedrībā ierobežo citu investīciju piesaisti, norādīts lēmuma anotācijā. Valstij nav izšķiroša ietekme uz kapitālsabiedrības darbību, jo tās akciju daļa ir 24,31%, kas nedod iespēju ietekmēt lēmumu pieņemšanu, uzsvērts anotācijā 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti