Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Normundu Krapsi

Rīta Panorāma

Intervija ar LBAS priekšsēdētāju Pēteri Krīgeru

Intervija ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu

Straujuma: Šīs valdības laikā nodokļi netiks celti; varētu pēc gada vai diviem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 11 mēnešiem.

Šajā valdībā, kura strādās līdz Saeimas vēlēšanām šī gada rudenī, nodokļi netiks paaugstināti, tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” vairākkārt uzsvēra valdības vadītāja Laimdota Straujuma ("Vienotība"). Viņa gan atzina, ka pašreizējā nodokļu sistēma nav ilgtspējīga un pēc gada vai diviem tomēr varētu būt izmaiņas.

„Nodokļi šajā valdībā netiks celti. Diskusija ir laba lieta, jo jādomā, ka notiks pēc gada vai diviem,” sacīja Straujuma.

Viņa norādīja, ka nav sagatavoti kādi plāni par nodokļu paaugstināšanu uzreiz pēc rudenī gaidāmajām vēlēšanām. Tāpat arī apspriešanas par šo jautājumu netiek organizētas, un diskusijas par to vairāk ir medijos.

Plānojot nodokļu izmaiņas, svarīgi, lai uzņēmēji par to uzzinātu ne mazāk kā gadu iepriekš, sacīja Straujuma.

Premjere arī atzina, ka pašreizējā nodokļu sistēma nav ilgtspējīga, taču tā vēl var darboties gadu vai divus, un pēc tam būs nepieciešamas izmaiņas.

Ja tiks palielināts atalgojums skolotājiem vai policistiem, tad būs jāsaprot, kur iegūt līdzekļus tam. Tāpat par kompensējošo mehānismu būs jādomā, ja tiks uzturēts kurss uz darbaspēku nodokļu samazināšanu. Ja tiks samazināts viens nodoklis, būs jāpaaugstina cits, atzina Straujuma. Tāpat būtu vēl jādomā par "ēnu ekonomikas" samazināšanu.

Iepriekš arī Valsts prezidents Andris Bērziņš pauda, ka neatbalsta nodokļu likmju palielināšanu Latvijā, nerēķinoties ar nodokļu politiku kaimiņvalstīs.

Pēdējā laikā ekonomisti sākuši diskusiju par nodokļu slogu Latvijā, brīdinot, ka  nākotnē visu valsts nepieciešamību apmierināšanai varētu nākties palielināt nodokļus. Uzņēmēji gan iebilst, ka nodokļu palielināšanas vietā būtu efektīvāk jāapkaro „ēnu ekonomika”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti