Saeimas atbalstītie papildu tēriņi nākamā gada budžetā var pārsniegt 20 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Summa, par kuru tiktu atbalstīti priekšlikumi nākamā gada budžeta projektam, varētu pieaugt, pārsniedzot pat 20 miljonus eiro, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Iepriekš politiķi neoficiāli runāja par 12 miljoniem eiro, tomēr vēlāk izskanēja 20 miljoni eiro un pat lielāka summa, kas tuvotos pat 27 miljoniem eiro.

Vienlaikus politiķi norāda, ka šī summa var mainīties, jo priekšlikumi vēl tiks izvērtēti un par tiem vēl ir jālemj.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nākamā gada valsts budžeta projekta un to pavadošo likumprojektu otrajam lasījumam kopumā saņēmusi teju 1300 priekšlikumu.

Nākamā gada valsts budžeta likumprojektam un vidēja termiņa budžeta ietvara 2017.-2019.gadam likumprojektam kopumā iesniegti gandrīz 700 priekšlikumi. Savukārt 57 likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu, iesniegti teju 600 priekšlikumi.

Saeimau pirmdien, 31.oktobrī pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja 2017.gada valsts budžeta projektu, kurā plānotie ieņēmumi ir 8,066 miljardi eiro, savukārt izdevumi - 8,367 miljardi eiro.

Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki. Savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par 681 miljonu eiro lielāki nekā šogad.

Budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātā tika rasti papildu 60 miljoni eiro, kurus novirzīt kopējām iniciatīvām un nozaru prioritārajiem pasākumiem. Budžeta izdevumu pārskatīšana turpmāk būs regulāra prakse, uzsver Finanšu ministrija.

Nākamā gada budžetā finansējums veselības jomai palielināsies par 64 miljoniem eiro. Palielinājums galvenokārt saistīts ar papildu finansējuma piešķiršanu veselības aprūpes sistēmas reformas ieviešanai. Papildu finansējums nodrošināts, panākot vienošanos ar Eiropas Komisiju par budžeta deficīta atkāpi 0,1% apmērā no iekšzemes kopprodukta, līdz ar to 2017.gadā piešķirts papildu finansējums 34,3 miljonu eiro apmērā, kā arī piešķirot papildu finansējumu jauno politikas iniciatīvu un citu prioritāro pasākumu īstenošanai.

Likumprojektus par nākamā gada budžetu, kā arī 57 likumprojektu pavadošo paketi un vidēja termiņa budžeta ietvaru galīgajā lasījumā skatīt Saeimā paredzēts 23.novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti