Rūpniecības produkcijas izlaide deviņos mēnešos Latvijā par 3,6% lielāka nekā pirms gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 6 mēnešiem.

Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide šogad deviņos mēnešos, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, salīdzināmās cenās palielinājusies par 3,6% salīdzinājumā ar 2014.gada attiecīgo laika periodu, aģentūra BNS uzzināja Centrālajā statistikas pārvaldē.

Tostarp apstrādes rūpniecībā kāpums bijis par 4,6% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 8,5%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bijis kritums par 2,6%.

Statistikas pārvaldē atzīmēja, ka no apstrādes rūpniecības datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā produkcijas izlaide minētajā laika periodā pieauga par 43,1%, mēbeļu ražošanā apmēri palielinājās par 15,2%, bet koksnes un koka izstrādājumu ražošanā bija pieaugums par 6,3%. Savukārt lielākais produkcijas apmēra kritums bija apģērbu ražošanā - par 17%, tekstilizstrādājumu ražošanā - par 8,4%, nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā - par 8,3% un pārtikas produktu ražošanā - par 4,8%.

(Centrālā Statistikas pārvalde)

2015.gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, salīdzināmās cenās pieauga par 3,8%. Tostarp apstrādes rūpniecībā kāpums bija par 3,7%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 4,3% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē - par 4,5%.

Savukārt šogad trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2015.gada otro ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, salīdzināmās cenās samazinājās par 1,3%. Tostarp apstrādes rūpniecībā kritums bija par 2,1% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 5,1%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bija pieaugums par 5,6%.

Šogad septembrī salīdzinājumā 2014.gada septembri rūpniecības produkcijas apmērs, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās pieaudzis par 2%, tostarp apstrādes rūpniecībā - par 1,3% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 6,9%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija kritums par 3,6%.

2015. gada septembrī, salīdzinājumā ar augustu, rūpniecības produkcijas apmērs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās samazinājies par 0,7%. To ietekmēja apmēra samazinājums ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 6,4% un elektroenerģijas un gāzes apgādē par 2%, bet apstrādes rūpniecībā bija pieaugums par 0,2%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti