Pieaug minimālā braukšanas maksa atsevišķos maršrutu autobusu posmos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 4 mēnešiem.

Saskaņā ar Sabiedriskā transporta padomes pieņemto lēmumu no šī gada 1. janvāra tiek mainīta minimālā braukšanas maksa atsevišķos reģionālajos vietējās nozīmes autobusos Pierīgas un Rīgas teritorijā, kā arī republikas nozīmes pilsētās un reģionālās attīstības centros. Kā skaidro Autotransporta direkcijas pārstāve Inese Krūmiņa, paredzamais minimālais braukšanas maksas pieaugums ir samērā neliels.

Pieaug minimālā braukšanas maksa atsevišķos maršrutu autobusu posmos
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

“Sagaidāms samērā neliels maksas pieaugums, apmēram 10 - 20 centi. Braukšanas maksas izmaiņas attieksies uz tiem pasažieriem, kuri sāk vai beidz braucienu republikas nozīmes pilsētā, reģionālās attīstības centros vai Rīgā," teica Krūmiņa.

Līdzšinējo 60 centu vietā jāmaksā būs 70 centi tiem pasažieriem, kuri brauc no vai uz Daugavpili, Jēkabpili, Jelgavu, Jūrmalu, Liepāju, Rēzekni, Valmieru un Ventspili. Savukārt pasažieri, kuri brauc uz vai no attīstības centriem, piemēram, Alūksni, Siguldu, Talsiem, Līvāniem, Madonu braukšanas maksa būs 60 centi līdzšinējo 50 un 55 centu vietā. Pierīgas un Rīgas pasažieriem minimālā braukšanas maksa noteikta 1,00 eiro.

Izmaiņas neattiecas uz starppilsētu maršrutiem, braucieniem lauku teritorijā, kā arī braucieniem ārpus reģionālās attīstības centriem, republikas nozīmes pilsētām un galvaspilsētas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti