Pavļuts: Jāstiprina LMT un «Lattelecom» sinerģija, uzņēmumus apvienojot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 9 mēnešiem.

Tuvākā gada vai pusotra gada laikā būtu jāsper soļi, lai stiprinātu valstij daļēji piederošo telekomunikāciju uzņēmumu "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Lattelecom" sadarbību, tos kādā formā apvienojot, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Viņš pastāstīja, ka pusotra gada laikā darba grupa ir izpētījusi iespējamos risinājumus, kā rīkoties ar valstij piederošajām LMT un "Lattelecom" kapitāldaļām, un atzinusi, ka LMT un "Lattelecom" kapitāldaļu pārdošana pašlaik nav nepieciešama, taču ir jāstiprina uzņēmumu sinerģija. "Mūsu rekomendācija ir veidot sinerģiju un vienā vai otrā formā uzņēmumus apvienot," teica Pavļuts.

Jau vēstīts, ka ar Ministru kabineta rīkojumu izveidotā darba grupa neuzskata par nepieciešamu šobrīd atsavināt valsts kapitāla daļas LMT un "Lattelecom".

Par LMT un " Lattelecom" valsts daļu pārdošanu valstī tiek diskutēts jau ilgi, taču vairākām valdībām vienoties tā arī nav izdevies. Līdz ar ekonomisko lejupslīdi šo uzņēmumu privatizācijas jautājums apstājās.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs " Lattelecom" (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Savukārt " Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Skandināvijas koncernam "TeliaSonera" patlaban pastarpināti pieder 49% " Lattelecom" daļu, bet Latvijas valstij – 51%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti