Pašvaldības uztraucas par budžeta pieņemšanas gaitu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šajā nedēļas nogalē plānoto valsts budžeta apstiprināšanu valdībā var aizēnot iespējamās nesaskaņas ar sarunu partneriem – Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) paudusi satraukumu par to, ka pašvaldības ar aktuālo valdības piedāvājumu attiecībā uz pašvaldību budžeta ieņēmumiem varētu tikt iepazīstinātas tikai pēc valdības sēdes.

Pašvaldības nevēlas, lai atkārtotos situācija, ka par budžeta jautājumiem tiek lemts, nepieaicinot pašvaldību pārstāvjus vai darot to novēloti, tāpēc Pašvaldību savienība vērsusies pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas, lūdzot nekavējoties iepazīstināt ar aktuālo valdības piedāvājumu attiecībā uz pašvaldību budžeta ieņēmumiem.

Pašvaldības arī ir nav gluži apmierinātas ar Finanšu ministrijas līdz šim pausto priekšlikumu papildus piešķirt finansējumu 6,5 miljonu eiro apmērā pašvaldībām ar viszemākajiem ieņēmumiem, saka LPS pārstāve Maija Pētermane, norādot, ka tas ir tikai īslaicīgs risinājums, tomēr pagaidām no prognozēm par savu tālāko rīcību Pašvaldību savienība atturas.

Saskaņā ar valdības vadītājas Laimdotas Straujumas („Vienotība”) iepriekš teikto, valdība cerēja apstiprināt nākamā gada budžetu jau sestdien, pirms tam panākot vienošanos vairākos strīdīgos jautājumos, tostarp arī ar pašvaldībām.

„Šajās dienās tiksimies arī ar pašvaldību savienības cilvēkiem, FM ir sagatavojusi aprēķinus pamatā – šobrīd mēs izskatām tieši valsts un pašvaldību finanšu attiecības, un ir daži jautājumi – tai skaitā skolotāju algas, demogrāfijas jautājumi. Bet kopumā es neredzu, ka būtu konceptuālas pretrunas, lai mēs nevarētu sestdien pieņemt budzētu valdībā,” sacīja Straujuma.

Valdība iepriekš norādīja, ka Latvijai būtu jāpaspēj pieņemt budžetu līdz gada beigām, jo nākamgad jau janvārī sākas Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti