Par 24,4 miljoniem eiro modernizēs Liepājas dzelzceļa staciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 10 mēnešiem.

Liepājas dzelzceļa stacijas liela mēroga rekonstrukcija galvenokārt ietver signalizācijas sistēmas modernizāciju un sliežu ceļu pārbūvi. Līgumu par darbu veikšanu „Latvijas dzelzceļš” (LDz) parakstījis ar pilnsabiedrību „Thale –Fima–Transceltnieks”. Līguma kopējā summa ir 24,4 miljoni eiro, no tās Kohēzijas fonda līdzfinansējums 18,1 miljoni eiro un LDz finansējums - 6,3 miljoni eiro. Projektu plānots īstenot līdz 2015. gadam.

Šobrīd stacijas konfigurācija, signalizācijas sistēma,  elektroapgādes un telekomunikācijas sistēmas, kā arī stacijas telpas pilnībā neatbilst mūsdienu dzelzceļa transporta prasībām. Stacijas sliežu ceļa konfigurācija ir izveidota ļoti sen un darbojas ar pārmiju pārvedu rokas vadību.

Projekta ietvaros paredzēts ar roku pārslēdzamās pārmijas un veco signalizācijas sistēmu nomainīt ar mikroprocesoru vadības signalizāciju. Tāpat arī paredzēts izveidot attālinātu Liepājas stacijas darbības monitoringu Rīgas dispečeru centrā, kas ļaus efektīvāk un precīzāk izveidot un sakoordinēt plānoto vilcienu grafiku. Stacijas galvenie sliežu ceļi tiks rekonstruēti un pagarināti par 2700 metriem, lai varētu pieņemt vilciena sastāvu ar 57 nosacītiem vilcienu vagoniem.

„Liepājas dzelzceļa stacija ir pats svarīgākais transporta ķēdes posms Liepājas ostas veiksmīgas darbības nodrošināšanai, un šī modernizācija mums ļaus būtiski uzlabot dzelzceļa sniegto pakalpojumu un strādāt efektīvāk,” uzsver LDz prezidents Uģis Magonis.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti