NVA sāk kampaņu par gados vecāku cilvēku nodarbināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 8 mēnešiem.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) ceturtdien, 23.augustā, uzsāk kampaņu "Zaļā gaisma gados stiprajiem", kuras mērķis ir atbalstīt gados vecāku darbinieku iespējas paildzināt darba mūžu, stāsta NVA direktore Evita Simsone.

NVA direktore Evita Simsone
00:00 / 00:41
Lejuplādēt
Kampaņa tiks īstenota Eiropas sociālā fonda (ESF) projektā "Atbalsts ilgākam darba mūžam". Kampaņas laikā NVA mēģinās mazināt "iesīkstējušus stereotipus" un uzsvērt gados vecāko nodarbināto priekšrocības darba tirgū, iedrošināt darba devējus un palīdzēt tiem noturēt pirmspensijas vecuma darbiniekus, kā arī stiprināt izpratni, ka gadi un tajos uzkrātā dzīves pieredze ir vērtīgs resurss, liecina NVA informācija.

 

"Projekts ir orientēts uz to, lai sniegtu atbalstu gan nodarbinātajiem, gan arī uzņēmējiem vai darba devējiem, kas nodarbina savos uzņēmumos darbiniekus virs 50 gadu vecuma.

Tieši lai palīdzētu atrast iespējas un saprast tās iespējas, kas ir, lai šie cilvēki varētu strādāt ilgstoši. Projekta īstenošana ilgs līdz 2022. gadam un darba devēju pieteikumus mēs sāksim pieņemt šī gada septembrī. Un tātad būs aicināti pieteikties tie darba devēji, kuru uzņēmumos ir šie pieredzējušie darbinieki un kuriem viņi vēlas radīt labvēlīgākus apstākļus, lai viņu pieredzi varētu izmantot vēl ilgstoši," stāsta NVA vadītāja.

NVA norāda, ka pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā no visiem nodarbinātajiem 33,7% ir vecumā virs 50 gadiem. Tomēr, meklējot jaunus darbiniekus, tikai aptuveni 3% darba devēju ir gatavi nodarbināt pirmspensijas vecuma kandidātus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti