Mazumtirdzniecības gada pieaugums maijā – 7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 10 mēnešiem.

Mazumtirdzniecības kopējais apgrozījums šā gada maijā, salīdzinot ar 2017. gada maiju, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 7%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 6,5%, savukārt par 7,3% pieauga gan autodegvielas, gan citu nepārtikas preču mazumtirdzniecība, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, lielākais apgrozījuma kāpums nepārtikas preču grupā bija metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas (par 26,4 %), kultūras preču un atpūtai paredzēto preču (par 13%), kā arī mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 14,6%). Lielākais apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 6,4%), kā arī mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 7,2%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 9,7%.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksi
(procentos pret 2015. gada vidējo mēneša apgrozījumu, salīdzināmajās cenās)

Savukārt 2018. gada maijā, salīdzinot ar aprīli, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pieauga par 3,4%. Pārtikas preču mazumtirdzniecība palielinājās par 4,5%, nepārtikas preču pārdošanas apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, pieauga par 2,9%, bet autodegvielas mazumtirdzniecība – par 2,2%.

Apgrozījums krities apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 1,2%), kā arī mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 1,2%).

Apgrozījums pieaudzis mājsaimniecības elektroierīču (par 14,2%), kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 7,6%), kā arī mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 5,7%).

2018.gada maijā salīdzinājumā ar aprīli mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 10,8%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti