Lipmans noliedz interesi par investīcijām «Olainfarm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Farmācijas uzņēmuma “Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans paziņojumā medijiem noliedz aizvadītajā nedēļā publiskajā telpā izskanējušo informāciju par viņa ieinteresētību līdzdalībā AS “Olainfarm”.

„Uzņēmums “Olainfarm” kā investīciju objekts mani nekad nav interesējis un neinteresē arī pašlaik, jo visus savus spēkus un līdzekļus es veltu AS “Grindeks” koncernam, kura apgrozījums pērn ir sasniedzis 132,4 miljonus eiro, kas ir par 26% jeb 27 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš. Šogad koncerna ražotnēs Latvijā, Igaunijā un Slovākijā mēs ieguldīsim vismaz 7 miljonus eiro,” saka  Lipmans.

Runas par viņa interesi par “Olainfarm” pamatotas ar to, ka mūžībā aizgājušā “Olainfarm” dibinātāja un līdzīpašnieka Valērija Maligina atraitnes juridiskie pārstāvji Mārtiņš Krieķis un Pāvels Rebenoks no advokātu biroja “Rebenoks un Vilders” ir arī  Lipmana interešu pārstāvji tiesvedībā, kas saistīta ar AS “Grindeks” akciju cenu.

Lipmans paziņojumā medijiem norāda, ka ir izvēlējies atzītus savas jomas pārstāvjus un ka citām Rebenoka un Krieķa pārstāvētajām lietām nav nekādas saistības ar  “Grindeks” biznesa interesēm.

KONTEKSTS:

Atbilstoši janvāra vidū nolasītajam testamentam decembrī aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina daļas uzņēmumos AS "Olainfarm" un SIA "Olmafarm" vienādās daļās mantos viņa trīs meitas, kuras turpmāko piecu gadu laikā nedrīkstēšot atsavināt vai dāvināt mantotās uzņēmumu daļas.

Testaments vēl nav stājies spēkā, un Maligina atraitne Elīna Maligina tiesā apstrīdējusi "Olainfarm" īpašnieka testamentu.

Maligins tieši un pastarpināti caur SIA "Olmafarm" bija lielākais "Olainfarm" īpašnieks.  "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti