«Latvijas gāze»: Līdz gada beigām sagaidāms neliels tarifu pieaugums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jūnijā rūpnieciskajiem patērētājiem tarifi samazinājās par 2,6%-3,5% atkarībā no patēriņa grupas, tādējādi sasniedzot deviņu gadu zemāko tarifu līmeni. Tomēr līdz gada beigām gaidāms neliels tarifu kāpums, liecina AS "Latvijas gāze" (LG) informācija.  

Rūpnieciskajiem patērētājiem piemērojamā dabasgāzes tirdzniecības cena 2016. gada jūnijā būs 142,29 eiro par tūkstoš kubikmetriem. Salīdzinājumam šā gada maijā dabasgāzes tarifs rūpnieciskajiem klientiem bija 149,4 eiro par tūkstoš kubikmetriem, liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs.

Kā norāda LG, tarifi pakāpeniski samazinās kopš 2014.gada decembra, un kopējais tarifu samazinājums jūnijā sasniegs 36%-46% atkarībā no patēriņa apjoma. Tarifu samazinājums ir saistīts ar ilgstoši zemām naftas cenām, jo dabasgāzes tarifi ir piesaistīti naftas produktu cenām. 

Tomēr tirgus liecina, ka naftas produktu cenas pakāpeniski pieaug, tādēļ līdz gada beigām ir sagaidāms neliels tarifu pieaugums. Jūlijā tiek prognozēts, ka tarifi atgriezīsies maija līmenī, savukārt līdz gada beigām tie varētu pieaugt vēl par 5%-7%, norāda LG.

Neskatoties uz to kopumā gada nogalē apkures sezonā tarifi varētu būt par aptuveni 20% zemāki nekā gadu iepriekš, lēš LG.

Gāzes piegādes kompānijā skaidro, ka rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi mainās katru mēnesi. Savukārt mājsaimniecībām dabasgāzes tarifi mainās divreiz gadā - 1.janvārī un 1.jūlijā.

Tarifi mainās atkarībā no dabasgāzes iepirkuma cenas, attiecīgi - naftas produktu cenām, pie kā ir piesaistīta dabasgāzes iepirkuma cena, valūtu vērtībām un iegādātiem krājumiem Inčukalna pazemes gāzes krātuvē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti